Sakık: PKK barışa engelse yakasına yapışırız

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, patisinin Bursa il örgütünün düzenlediği “Dayanışma Gecesi”ne katıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı’ya gidecek 3 kişiyi kendilerinin belirleyeceğini vurgulayan Sırrı Sakık, barış sürecinin ete kemiğe bürünmesi için çaba sarf ettiklerini ve dua ettiklerini söyledi. İmralı ile görüşmelerin şeffaf olması gerektiğini ifade eden Sakık şunları söyledi: “Görüşmeler olgunlaşmadığı için bütününü kamuoyu ile paylaşmak ters gelebilir. Türkiye’de barış isteyen tüm halklar görüşmelerde ne konuştuğunuzu, tartıştığınızı bilmek istiyoruz. PKK bu barış görüşmelerinde engelse PKK’nın yakasına yapışırız. Ama PKK samimiyse siz hile yapıyorsanız Türkiye halkı sizinde yakanıza yapışsın.”

İmralı’ya önce kardeş gidecek

MİT’in koordinasyonunda yürütülen yeni müzakere sürecinde Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı’ya BDP heyetinden önce kardeş Mehmet Öcalan gidecek. Ziyaretin yarın gerçekleşmesi bekleniyor. Mehmet Öcalan’dan sonra ise adaya BDP heyeti gidecek. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İmralı’ya gidecek heyetin belirlendiğini, bunun Adalet Bakanı ile gayrıresmi paylaşıldığını ifade ederek, adaya kendisinin, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ve Mardin Bağımsız Milletvekili DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün gideceğini söylemişti. Demirtaş, resmi başvuruyu yarın yapacaklarını belirtmişti.

BAKAN ERGİN, ERDOĞAN’I İKNA ETTİ

Türk’ün, Paris’te öldürülen 3 PKK’lı kadının cenaze töreninde “Barışı isteyen Başbakan, Kürt kardeşlerimizi bombalıyor” sözlerine Başbakan Erdoğan tepki göstermiş, Türk’ün İmralı’ya gidecek heyette yer alamayabileceği ileri sürülmüştü. Ancak Adalet Bakanı Sadullah Ergin tarafından ikna edilen Erdoğan, Türk’ün de içinde bulunduğu bir heyetin adaya gitmesine izin verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber