Çocuklarını okutmak için derme çatma evde yaşıyorlar

Çocuklarını okutmak için derme çatma evde yaşıyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çocuklarını okutmak için derme çatma evde yaşıyorlar

İlçeye bağlı Gedikli köyü Tapırlı Mahallesinde yaşayan 5 çocuk babası 44 yaşındaki Hakkı Olcay ve eşi Hürü Olcay, "Çocuklarım okusun diye ev yaptıramadık devletimiz ve Başbakanımızdan yardım istiyoruz" dediler.

5 çocuğundan 4'ünün çeşitli şehirlerdeki üniversitelerde okuduğunu belirten Hakkı Olcay, "En küçük çocuğum ise taşımalı eğitim ile Kozan’daki bir okula gidip geliyor. Hayvancılıkla uğraşıyorum 3-5 keçim var. Kerpiç bir evde oturuyoruz. Tek göz bir evde, bu çocuklarımı yetiştirdim üniversitelere gönderdim. Bu güne kadar devletimizden bir şey istemedik, sadece bir ev vermelerini bekliyoruz. Yağmur, kar yağdığı zaman evimizin çatısı akıyor. Evimiz aktığı için de üzerine çadır çektik o şekilde yaşıyoruz. Yeri geldi soğukta, fırtınada kar da kışta elektriğimiz kesildi çocuklarım gaz lambasında ders çalıştılar, sonunda üniversiteye gittiler. Devletimiz büyüktür. Devletimizden, başbakanımızdan bize bir ev vermesini istiyoruz" diye konuştu.

Hürü Olcay da tek odalı bir evde yaşam mücadelesi verdiklerini belirterek, "Çocuklar okusun diye evden vazgeçtik. Ev yaptıramadık. Yağmur yağdığı zaman evimiz akıyor. Başbakanımızdan bir ev istiyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber