Ekmek israfına dur diyelim!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi Derince Şube Müdürü Osman Altınsoy ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 14:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ekmek israfına dur diyelim!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Toprak Mahsulleri Ofisi Derince Şube Müdürü Osman Altınsoy ile beraberindeki heyeti kabul etti. Başkan Karaosmanoğlu, Ofisin ekmek israfına karşı başlattığı kampanyaya Büyükşehir olarak tam destek verdiklerini söyledi.

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ

Toprak Mahsulleri Ofisi Derince Şube Müdürü Osman Altınsoy ile beraberindeki heyet, Başkan Karaosmanoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Danışmanı Nermin Tol’ün de hazır bulunduğu ziyarette, Başkan Karaosmanoğlu’na Ofisin ekmek israfına karşı başlattığı kampanya hakkında bilgi verildi.

TÜRKİYE EKMEK İSRAFI ARAŞTIRMASI

Ofisin çalışmaları ve silodaki faaliyetlerle yönelik Başkan Karaosmanoğlu’na bilgi veren şube müdürü Altınsoy, ‘’Türkiye’deki Ekmek İsrafı Araştırması’’nın sonuçlarını da paylaştı. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Türkiye genelinde ekmek israfına yönelik yaptığı araştırmadan çıkan değerleri aktaran şube müdürü Altınsoy, Başkan Karaosmanoğlu’na bayat ekmekten yapılan yemek tariflerinden oluşan bir kitap hediye etti.

EĞİTİM KÜÇÜK YAŞTA VERİLMELİ

Küçük yaşlardan itibaren ekmeğin israf edilmemesi yönünde eğitim verilmesi gerektiğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Çocukluğumuzda anne babamız sofrada kalan son ekmek kırıntılarını bile bitirmemizi isterdi. Yemeği ve ekmeği israf etmemeyi o yaşlarda öğrendik. Bu alışkanlık toplumda yaygınlaştırılmalı. Bu konuda anne babalara ve eğitimcilere büyük görev düşüyor. Bayat ekmekler bile değerlendirilmeli. Bu çalışmanıza Büyükşehir olarak destek vermeye hazırız’’ dedi.

2,1 MİLYAR EKMEĞE 1,5 MİYAR TL

Toprak mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğü’nün yaptığı araştırmaya göre ülkemizde bir yılda 2,1 milyar adet ekmek çöpe atılıyor. Çöpe atılan bu ekmeklerin maddi değeri ise 1,5 milyar TL’yi buluyor. Ülke genelinde 252 fırın, 53 personel, 53 öğrenci, yemekhanesi, 611 lokanta ve otel, 1,589 hanede toplam 5,662 kişiyle görüşülerek sonuçlar elde edilmiş.

80 HASTANE, 500 OKUL YAPILIR

Buna göre günde üretilen 101 milyon ekmeğin 95 milyonu tüketiliyor, 6 milyonu ise çöpe atılıyor. Yılda çöpe atılan ekmeklere harcanan parayla ise 80 hastane, 500 okul, on binlerce konut, onlarca köprü ve 500 kilometre yol yapılabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber