Kilis'te konteyner kentte düğün

Kilis'te konteyner kentte kalan iki Suriyeli, düzenlenen törenle dünya evine girdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Şubat 2013 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kilis'te konteyner kentte düğün

Kilis'te konteyner kentte kalan iki Suriyeli, düzenlenen törenle dünya evine girdi.

Suriye'de çatışmalardan kaçarak Türkiye'ye gelen Süleyman Mustafa (25) ile Gurfen Hicazi (16) konteyner kentte birbirini görerek tanıştı. Daha sonra birbirlerine aşık olan Süleyman Mustafa ile Gurfen Hicaz durumu ailelerine söylemesi, erkek ve kız tarafının da düğüne olumlu bakması üzerine gençleri kırmayarak evlenmelerine izin verdi.

Mustafa ve Hicazi ailesinin mutlu gününe Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yetkilileri de ortak oldu. AFAD Kilis Öncüpınar konteyner kent kamp Müdürü Yavuz Kaya ve AFAD çalışanları, ilk önce damadı alarak konvoy halinde gelin Gurfen Hicazi'nin evine geldi. Burada gelin alındıktan sonra konvoy düğünün yapılacağı sosyal tesislere geldi. Daha sonra AFAD Kilis Öncüpınar Konteyner kent kamp Müdürü Yavuz Kaya gelin ve damada hediye verdi.

Damat Süleyman Mustafa, Gurfen Hicazi'yi konteyner kentte tanıştıklarını belirterek, "Daha sonra duruma ailelerimize anlattık. Onlarında olurunu aldıktan sonra evlenme kararı aldık. Birbirimizi çok seviyoruz. Bize her türlü desteği veren AFAD yetkilileri ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürler ediyoruz. Ülkemizdeki savaş biter bitmez Suriye'ye gideceğiz" dedi.

Gelin Gurfen Hicazi, konteyer kentte tanışarak birbirlerine aşık olduklarını belirterek, "İnşallah Suriye'de hür ve demokratik bir ortam sağlanırsa ülkemize gitmek istiyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber