Mültecilerin eğitimi kesintisiz devam ediyor

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah çadır kentte eğitim gören mülteci öğrenci sayısının, 6 bine ulaştığı bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mültecilerin eğitimi kesintisiz devam ediyor

Sığınmacı öğrencilerin bütün eğitim masrafları, çadır kent yönetimi tarafından karşılanıyor.

Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı Türkiye’ye sığınan Suriyeli mülteciler için, Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde; yeme-içme, barınma, giyim, sağlık hizmetleri, sosyal alanların yanı sıra, çocuklara eğitim imkanı da sunuluyor. Çadır kentte Suriyeli mülteci çocuklar için açılan 52 sınıfta toplam 6 bin öğrenci eğitim ve öğretim görüyor. Çadır kent eğitim alanında 12 Türk anaokulu öğretmeni, 17 Türk öğretmen, 186 gönüllü Suriyeli öğretmen olmak üzere, toplam 215 öğretmen görev yapıyor. Beş aydır kesintisiz olarak devam eden eğitim ve öğretim, başarıyla sürdürülüyor.

Çadır kentte Suriyeli mültecilere verilen eğitimle ilgili olarak bir açıklama yapan Süleyman Şah Konaklama Tesisleri Kamp Müdürü Halil Tekyıldız, "Suriye’den Türkiye’ye sığınan Suriyeli vatandaşlar için Süleyman Şah Konaklama Tesislerimiz içerisinde 36 tane sınıf oluşturduk. Bu sınıflarımızda şu an itibariyle 6 bin Suriyeli çocuğumuz eğitim ve öğretim görüyor. Ayrıca çeşitli alanlarda Suriyeli yetişkin bayan ve erkeklerimiz için; Türkçe- Arapça kursu, biçki-dikiş kursu, bayan İngilizce kursu, erkeklere Türkçe kursu gibi birçok alanda kurslar açtık. Çadır kentimizde eğitim-öğretim alanındaki çalışma ve hizmetlerimiz aralıksız olarak devam ediyor" dedi.

Suriyeli öğretmenler ise, Suriyeli çocukların eğitimlerinin aksamaması için kendilerine sunulan imkanlardan dolayı Türkiye Cumhuriyeti devletine ve yetkililerine teşekkür ettiklerini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber