Saygılı: 'Deprem kapıya dayanmadan herkes üzerine düşeni yapmalı'

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Adana’nın da içinde bulunduğu bölgenin deprem açısından risk taşıdığına dikkat çekerek, “O gün kapımıza gelmeden herkes üzerine düşeni yapmalı” dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Şubat 2013 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Saygılı: 'Deprem kapıya dayanmadan herkes üzerine düşeni yapmalı'

Türk Kızılayı Adana Şubesi tarafından DSİ 6. Bölge Müdürlüğü bünyesinde çalışanlarına yönelik olarak deprem semineri verildi. Yoğun ilgi gösterilen oturumda katılımcılara deprem ve deprem sonrasında yapılması gerekenler hakkında bilgiler verildi, alınması gereken tedbir ve önlemler üzerinde duruldu. Türkiye'nin deprem kuşağında yer aldığına dikkat çekilen konuşmalarda, alınacak tedbirlerin önemi vurgulandı.

Burada konuşan DSİ Bölge Müdürü Nevzat Aksu, Türk Kızılayı'nın Türkiye genelinde olduğu gibi Adana'da oldukça önemli ve başarılı çalışmalarda bulunduğuna dikkat çekerek, DSİ olarak Kızılay'a gereken desteği verip, ortak bir çaba ve çalışma içine girmeye hazır olduklarını dile getirdi. Aksu, “Türk Kızılayı ile birlikte bölgemizde güzel şeylere imza atmak istiyoruz” dedi.

Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, afet yaşanmadan önce toplumsal anlamda bir bilince ulaşmanın oldukça önemli olduğunu ifade ederek, “Genel olarak baktığımızda bölgemiz, deprem açısından oldukça riskli bir bölgede yer alıyor. Bu nedenle deprem gelip kapımıza dayanmadan herkes üzerine düşeni yapmalı” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından Saygılı, şube yöneticileri Niyazi Çetinkaya ve Nevzat Aslan'a Nevzat Aksu'ya desteklerinden dolayı teşekkür plaketini sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber