TMSF, dev bir holding gibi oldu

Haber Giriş : 29 Kasım 2005 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), batık banka alacakları nedeniyle turizmden inşaata, bankadan sigortaya, tekstilden spor kulübüne, telekomünikasyondan medyaya değişik sektörlerden birçok şirketin sahibi ve iştirakçisi konumunda bulunuyor.

Müzayedelerle değerli birçok eşyanın satışına da imza atan Fon, açık artırma usulüyle düzenlediği milyar dolarlık ihalelerle hem iş dünyasından hem vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

TMSF, en büyük alacağının olduğu Uzan Grubu'nda satışları sürdürürken, 2 milyar 804 milyon dolar ile en yüksek muhammen bedele sahip Telsim'i Aralık ayında satacak.

İlk ihalede alıcı bulamayan Star gazetesi de yine önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. Adabank'ın satışının ise önümüzdeki yıla kalması bekleniyor.

TMSF, tahsilatlara 1997'de, müzayedelere ise 2003 yılında başlamıştı. Fon satışları 2004'den sonra büyük bir ivme kazandı. Satışların 2007'de bitmesi planlanıyor.

2005-2007 dönemi projeksiyonlarında banka eski hakim ortaklarından 3 yıl içerisinde yapılması beklenen tahsilat tutarı 5 milyar 380 milyon dolar olarak gösteriliyor.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Fon'a holding denebileceğini ifade ederek, "Zorunlu bir holding, mecburiyet holdingi. Bu durum zorunluluktan doğuyor. Bilinçli, iradi bir tercih değil. Hedefimiz, bu holdingin faaliyetlerini en kısa sürede tatil etmek, bu şirketleri en yüksek değerle satarak bundan çıkmak" dedi.

Ertürk, şunları kaydetti:

"Bundan sonraki süreçte amacımız, bundan önce olduğu gibi bu varlıkları en kısa zamanda satarak o değerleri borçluların borcuna mahsup etmek. Bunları elimizde tutmak gibi bir düşüncemiz yok. Tuttuğumuz sürece de bunları en iyi şekilde yönetip bunlara değer katmayı amaçlıyoruz. Nitekim bugüne kadar yapılan satışlar da gösteriyor ki bu şirketler bizim yönetimimizde değer kazandılar."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber