Valilik, Artvin Hastanesi'ne Soruşturma Açtı

Haber Giriş : 30 Kasım 2005 01:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Artvin Valiliği, Devlet Hastanesi ve Başhekimi Yesevi'ye soruşturma açtı. CHP İl Kongresi'nde yönetici Abit Berber'in Yesevi'yi bıçak parası almakla suçlaması gerekçelerden biri oldu.Yesevi, "Denetlenmek için kendim müfefettiş çağırdım" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin İl Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi Abit Berber'in hastaneyi ve başhekimi suçlayıcı konuşması ve yerel bir gazetenin hastane hakkında yayınları üzerine Valilik soruşturma başlattı.

Başhekim Operatör Dr. Hamidullah Yesevi, "Birilerinin düzenini bozdum. Rantçılar beni karalamaya başladı. Denetlenmek için kendim müfettiş talebinde bulundum" dedi.

Hastane ve başhekime soruşturma açıldı

Son zamanlarda, Artvin Devlet Hastanesi ve Başhekimi Hamidullah Yesevi hakkında çeşitli yerlere gönderilen imzasız mailler, CHP'li Abit Berber'in Başhekimi bıçak parası almakla suçlaması ve yerel bir gazetenin haberleri üzerine Valilik soruşturma açtı.

2004 yıl sonunda İl İnsan Hakları Kurulu'nun Artvin Devlet Hastanesi'nde yaptığı inceleme sonrası hazırladığı ve basına duyurulmaması kararı aldığı raporda, Başhekim Yesevi'nin, "Bakan bıçak parası istemeyin, ama çıkarıp masanın üstüne de koyarsa alın" şeklindeki sözlerinin yer aldığı ileri sürüldü.

İleri sürülen iddialarda, hastanede rüşvet çarkına bulaşmayıp pürüz çıkaran doktorlara da çeşitli komplolar kurulup sindirilmeye çalıştığı da yer alıyor. Diğer iddialar arasında, hastaneye yapılan alımlarda birkaç firmanın tercih edildiği, bu firmalardan rüşvet alındığı, bazı firmaların ihaleyi kazanıp malı teslim etmemesine rağmen parasını aldığı yer aldığı da var.

Ayrıca, Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez İlçe Başkanı Özkan Yıldırım'ın da bir süre önce kardeşinin adına bir medikal şirketi kurduğu ve Başhekimle birlikte ortaklaşa çalıştığı da ileri sürülüyor. Rüşvet çarkına bulaşmayıp karşı çıkan doktorların, çeşitli komplolarla korkutulup sindirildiği de savunuluyor.

Yaklaşık 3 yıldır Başhekimlik görevini yürüten Yesevi'nin hakkında şikayetler eskiye dayanıyor. Daha önce yapılan şikayet üzerine, İnsan Hakları Kurulu hastanede yaptığı incelemeden sonra bir rapor hazırladı.

Basına duyurulmama kararı alınan raporda, Başhekim Yesevi'nin, "Bakanımız bıçak parası talep etmeyin, ama hasta masanın üstüne koyarsa da alın" dediği sözlerinin yer aldığı iddia edildi.

Yesevi : Kendim Bakanlıktan müfettiş istedim

Suçlamalar hakkında bir açıklama yapan Artvin Devlet Hastanesi Başhekimi Göz Hastalıkları Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Hamidullah Yesevi, tamamen karalama kampanyası ile karşı karşıya kaldığını belirtti.

Yesevi, "Göreve başladığımdan beri, hastanede gözle görülür bir değişim yaşanıyor. Bazı rantiyecilerin suyunu kestim. En çokta hastanenin faal olmayan eczanesini faal hale geçirmem oldu. Beni bıçak parası almakla suçluyorlar. Oysa göreve gelir gelmez hastanenin her tarafına bıçak parası verilmesinin ve alınmasının yasak olduğunu belirten tabelalar koydum. Yaptığım hizmetler bazılarının düzenin bozdu. Bu olayda suçlu olup olmadığımın anlaşılması için kendim Sağlık Müdürlüğü'ne başvurarak müfettişçe denetlenmek istediğimi söyledim. Benim alnım açık. Meyve verdiğim için taşlanıyorum" dedi.

İl Sağlık Müdürü Ahmet Bayrak, gelen şikayet ihbarları üzerine Valilik talimatıyla soruşturma başlattıklarını, yapılan inceleme sonucunda gerekli görüldüğü takdirde müfettiş isteneceğini belirterek, Başhekim Yesevi'nin de müfettiş talebinde bulunarak denetlenmek istediğini doğruladı.

İbrahim EKSİLMEZ /Kaçgar TV

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber