ÖSYM Karşısında Herkes Çaresiz

Bu ülkede ne YÖK'e ne de YÖK'e bağlı bir kurum olan ÖSYM'ye kimse dokunamamaktadır. Geçtiğimiz Pazar günü yapılan "Öğretmenlik Kariyer Sınavı"nda sorulan sorular ve cevaplar hala açıklanmamıştır. İki gündür ÖSYM'nin bu duruma ilişkin ciddiyetsizliğini eleştirmekteyiz. Bu açıklamalarda, sınav sorularının niçin verilmesi gerektiğine ilişkin argümanlara da yer vermekteyiz. Ancak, ÖSYM'den hala olumlu bir adım atılmamıştır. MEB bile, bu konudaki çaresizliğini "sınavdan sonra soruların ve cevaplarının kamuoyuna açıklamasının da tamamen ÖSYM'nin inisiyatifinde olduğu" yönündeki açıklaması ile belirtmiştir. Devamı için tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM Başkanı, soruların yayımlanması gerektiği yönündeki haberlerimize ilişkin olarak, "Sınav tekrarlanabileceği için soruları kamuoyuna açıklamayacağız." açıklamasını yapmıştır.

Ancak, ÖSYM Başkanı, sınav sorularının ve cevaplarının yayımlanmaması yönündeki uygulamaları ile nelere yol açtığının farkında değildir. Zira, sınav soruları, en geç bir kaç ay içinde piyasadaki KYBS kitaplarında yerine alacaktır. Peki ÖSYM bu yayınlara karşı bir şey yapabilecek midir? Bu sorular nasıl yayımlanmaktadır? Kitaplarda yer alan "Bu sorular adaylardan gelen katkılar ile derlenmiştir" açıklamasına kimse inanmadığı ve soruların kirli ilişkiler ile elde edilebileceği açık bir şekilde ortadayken, neden buna müsade edilmektedir? Neden bir adayın en doğal hakkı olan sınav sorularının cevaplarına ulaşma imkanı elinden alınmaktadır?

Aslında ÖSYM, bu gizlilik politikası ile, denetim dışına kaçmaktadır. Zira sınav sorularının ve cevaplarının yayımlanması halinde sorulara ilişkin tartışmalar da ortaya çıkacak ve ÖSYM'den hesap sorulabilecektir. Ancak, ÖSYM soru ve cevapları yayımlamadığı için bu tartışmaların da üstü kapatılmaktadır.

Bu uygulama ile ÖSYM yaptığı sınavlardan sual sorulmaz bir hüvviyete dönüştürülmektedir. ÖSYM'nin yanlış soru sormayacağı ve yaptığı tüm işlemlerin de doğru olacağına inanmamız bekleniyor.

Oysaki, ÖSYM yaptığı en popüler sınav olan ÖSS'de bile yılda bir veya iki soru iptal etmektedir.

ÖSYM'nin yaptığı KYBS sınav soru ve cevaplarının açıklanması yönündeki tepkiler için YÖK Başkanlığının 0312 266 47 25 nolu telefonuna veya 0312266 51 53 nolu faksına tepkilerinizi iletebilirsiniz.

 

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber