Başesgioğlu: Hedef, işsizliği yüzde 10'un altına çekmek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, hükümetin işsizlik konusundaki ilk hedefinin, genel işsizliği yüzde 10'un altına çekmek olduğunu belirterek, 2002'den bu yana, işsizliğin çözülmesi noktasında adımlar atıldığını ve mesafe kat edildiğini ifade etti.

Başesgioğlu, Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) 3. Genel Kurulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, makroekonomik istikrarın, işsizlik sorununun çözümünü beraberinde getirmediğini ifade ederek, Türkiye'de makroekonomik istikrarın sürdürüldüğünü, ekonominin büyüdüğünü, ancak 3 yıldır bunun istihdama bire bir yansımadığının görüldüğünü anlattı. Bu durumun sadece Türkiye'ye has olmadığını kaydeden Başesgioğlu, geçen yıl global istihdamın, global ekonominin 4'te 1'i oranında arttığını bildirdi.

İşsizlikle mücadelede iki önemli anahtar bulunduğunu söyleyen Başesgioğlu, bunlardan birisinin ekonominin her yıl belli bir oranda büyümesi, diğerinin ise aktif istihdam politikaları olduğunu ifade etti.

Başesgioğlu, Türkiye'de ekonomik büyümenin mutlaka istihdam odaklı olması gerektiğinin altını çizdi.

Başesgioğlu, hükümetin işsizlik konusundaki ilk hedefinin, genel işsizliği yüzde 10'un altına çekmek olduğunu belirterek, 2002'den bu yana, işsizliğin çözülmesi noktasında adımlar atıldığını ve mesafe kat edildiğini ifade etti.

Kentlerdeki işsizliğin alt edilmesi konusunda başarılı bir performans gösterildiğini belirten Başesgioğlu, ancak özellikle tarım istihdamındaki çözülmenin, Türkiye'nin en önemli sorunlarının başında geldiğini söyledi. Başesgioğlu, sıkıntının bu konuyla ilgili olduğunu dile getirerek, konuya, gelecek dönemde herkesin dikkat etmesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber