Kamu-Sen: Memurun pasaportu hükümete dert oldu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Kasım 2005 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42


SERBEST DOLAŞIMI AB'DEN ÖNCE AKP KISITLIYOR

Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri Ahmet Azizoğlu hükümetin iktidara geldiği günden bugune olan çalışmalarını değerlendirdi ve yeniden yapılanma gayretinin kamu çalışanlarını derinden etkilemekte, kazanılmış haklarını geri götürme amacı taşımakta olduğunu dile getirdi.

Azizoğlu, "Kamu Yönetimi Temel İlkelerinin Yeniden Yapılandırılması çalışmaları ile kamuda hizmetlerin taşeronlaşması ve özel sektör eliyle gördürülmesi, Kamu Personel Rejimi'ndeki değişiklikler ile kamu çalışanlarının sayısının azaltılması ve memuriyette iş güvencesinin yok edilmesi, Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı ile de kamu çalışanlarının tüm emeklilik ve sağlık haklarının kısıtlanması amaçlanmıştır.Bütün bu gelişmeler ışığında mevcut hükümetin, kamu çalışanlarına bakışını tasvip etmemiz mümkün değildir. Kaldı ki; memleketimizin içinde bulunduğu durumun müsebbibi de hiçbir zaman kamu çalışanları olmamıştır. Ancak ne hikmetse, siyasal irade ilgili ilgisiz her konuda kamu çalışanına saldırmayı bir alışkanlık haline getirmiştir." dedi

"Pasaport Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" ile kamu çalışanlarına verilen "yeşil pasaport" sayısında kısıtlama yapmayı amaçlamaktadır. Tasarı ile daha önce 1, 2 ve 3. derecelerde görev yapan kamu çalışanlarına verilen yeşil pasaportların, yalnızca 1. derecedeki kamu çalışanlarına verilmesi öngörüldüğünü belirten Azizoğlu, .Bir taraftan kamu çalışanlarının bu hakkında kısıtlama yapılırken, diğer yandan tasarıda yine sermaye sahiplerine ayrıcalıklar getirildiğini ve çok vergi ödeyen vatandaşlara ve kurum yöneticilerine yeşil pasaport alma hakkı tanınmadığını böylelikle hükümetin burada da rengini belli ettiğini dile getirdi.

Azizoğlu, "Tasarının kamu çalışanlarının hakkını kısıtlayan madde gerekçesi ise hepimizi hayrete düşürmüştür. Gerekçede aynen "? bu tür pasaportların sayısal artışı nedeniyle vize uygulamayı düşündükleri sezilen devletlerin bu düşüncelerinden caydırılmaları amaçlanmıştır.." denmektedir.Yani "Avrupa Devletleri bize vize uygulamadan biz kendi vizemizi kendimiz uygulayalım" denmekte ve kurban olarak da hükümetin tek hedefi olan kamu çalışanı seçilmektedir." sözlerini de ifadelerine ekledi.

Azizoğlu," Avrupa Birliği'ne tam üye olabilmek için seferber olmuş hükümet, yurt dışına, çoğunlukla da Avrupa'ya çıkışları azaltmaya çalışmaktadır. Dolayısıyla Avrupa Birliği'nin düşündüğü Türk Vatandaşlarına serbest dolaşım hakkının kısıtlanması uygulaması, AKP tarafından fiilen hayata geçirilmektedir.Bizler bir yandan bu tür tasarılarla kendi vatandaşlarımızın yurt dışına çıkışını kısıtlarken, diğer taraftan nasıl olacak da Avrupa Birliği içinde serbest dolaşım hakkı kazanmak için müzakere yapacağız!" dedi.

Şu anda 2. ve 3. derecelerde görev yapan kamu çalışanı sayısı yaklaşık 225 bindir. Bu sayı aileleri ile birlikte 1 milyonu bulmaktadır. Bu 1 milyon kişiden hiç birisi de hüküm giymiş, suçlu ya da vatan haini değildir. Çünkü bu tür suçlar kamu görevlilerinin işten atılmasını gerektirir. Ancak, tasarıda eski milletvekillerinin yeşil pasaport alma hakları korunmaktadır. Yani İmralı'dan emir alanlar, terörü destekleyenler, vatanımızın kaynaklarını hortumlayanlar, hırsızlık yapanlar bu suçlardan dolayı ceza almış bile olsalar, sırf bir zamanlar milletvekili oldukları için yeşil pasaportla ödüllendirilecek, ancak 1 milyon vatandaşımızın elindeki pasaportlar alınacak.


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber