ÜDS, Tek Seçenek Midir?

Bugün itibaren, akademik personelin sorunlarına da cevap vermeye çalışacağız. Bu çerçevedeki ilk dosyamız ÜDS'ye ilişkin.... Bu konuda sitemize iletilen iki soru şu şekildedir: 1- ÜDS tek seçenek midir? (65 alamamıyorum bir türlü) Bazı ilanlarda "varsa" şeklinde bir ibare oluyor. Yani 65 alamamam halinde yrd.doç olamaz mıyım? 2- Hakemli olmayan itibarlı dergilerde yayınlanmış yazılarım ve röportajlarım var...Bunlar puana tabi midir? Cevaplar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

....Doktoramı bitirmek üzereyim... Yardımcı Doçent olmak istiyorum...

SORU 1- ÜDS tek seçenek midir? (65 alamamıyorum bir türlü) Bazı ilanlarda "varsa" şeklinde bir ibare oluyor. Yani 65 alamamam halinde yrd.doç olamaz mıyım?

CEVAP 1 -
ÜDS tek seçenek değildir. Müracaat edeceğiniz her üniversitenin her defalık Yardımcı Doçent alımı ilanını müteakip açtığı yabancı dil sınavları vardır. Üniversitenin kendi açacağı yabancı dil sınavına girerek başarılı olduğunuz taktirde de pekala Yardımcı doçent olabilrsiniz. Üniversitelerin ÜDS ve KPDS'den ayrı olarak yaptıkları bu yabancı dil sınavları genelde Türkçe'den İngilizce'ye ve İngilizce'den Türkçe'ye çeviri şeklinde olur ve başarı notu ise 100 üzerinden 70'tir.


SORU 2-Hakemli olmayan itibarlı dergilerde yayınlanmış yazılarım ve röportajlarım var...Bunlar puana tabi midir? Etkili midir?...Hiç bir hakemli dergide yazım yok... Bir panelde sunuş yaptım...o da tez konumdu bu puan getirir mi?... Alanım iletişim farklı bir alanda yayınlanmış makalem(bir psikiyatri dergisinde)puan getirir mi?...Mutlak iletişim alanında mı olmalı yayın kanalı...

CEVAP 2 - Yayınlanmış yazı ve röportajlar çoğunlukla puana tabidir. Hemen hemen tüm üniversitelerin kendilerine ait "Atanma Yönetmelikleri" vardır. Bu "Atanma Yönetmelikleri"nde yayın ve tüm faaliyetlerin puana tabi olup olmadıkları ve hangi yayın ve faaliyetlerin kaç puana tekabül edeceği bellidir.

Panel de yapılan "SUNU" tez konusu olsun veya olmasın hemen daima puana tabidir.

Yayınlar farklı bir alanda yapılmış olsalar da varsa üniversitenin "Atanma Yönetmeliği"nde varsa puana tabidir. Mutlaka "iletişim alanı"nda olması gerekmez.

BİRSES

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber