Aksu: Eğitim-Sen, ısrarla kanunsuz toplantı yapmak istedi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Aralık 2005 22:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, öğretmenlerin yaptığı eylemle ilgili Eğitim-Sen'i kanunsuz toplantı yapmakla suçladı. Bakan Aksu, kimsenin yasalara meydan okuyamayacağını ifade etti.

TBMM Genel Kurulu'nda, kamu kurum ve kuruluşlarına bağlı okulların Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesine ilişkin tasarının görüşülüyor. İçişleri Bakanı Aksu, yasa tasarısı üzerinde söz alan ve polisin, Eğitim-Sen'in 'öğretmenler günü yürüyüşü' eylemine katılan öğretmelere yönelik yaklaşımlarını Eleştiren CHP'lilere cevap verdi. Polisin, dayak atmasına taraftar olmadıklarını, bu konuda gerekli uyarıların yapıldığını ifade eden Bakan Aksu, Eğitim-Sen'in ısrarla kanunsuz toplantı yapmak istediğini, Ankara Valiliği'nin eylem için yer göstermesine rağmen, bunun kabul edilmeyerek, 'Kızılay'a geleceğiz, Milli Eğitim Bakanlığı önüne yürüyeceğiz' ifade ederek "Kimsenin yasalara meydan okuma hakkı yoktur. Türkiye, hukuk devletiyse, yasaları uygulamak zorundayız. Kusura bakmayın ama yasalar çerçevesinde buna müsaade edemeyiz. Polis de bunu yaptı. Yasalar varken, müsaade edemezdi" ifadelerini kullandı.

CHP'li Mustafa Gazalcı ise konuşmasında, Bakan Aksu'yu açıklamalarından dolayı kınayarak, "Sayın Bakan'ın, öğretmenleri, yasa çiğneyen, dayağı hak eden kişilermiş gibi sunmasını kınıyorum" diye konuştu. Gazalcı, eylem için Ankara`ya gelen öğretmenlerin il sınırları dışında durdurulmalarını da eleştirerek, Eğitim-Sen'in yasal bir sendika olduğunu ve demokratik haklarını kullanarak bir eylem yaptığını söyledi.

Gazalcı, öğretmenlere 'potansiyel suçlu' gibi yaklaşıldığını ifade ederek, İstanbul'da Fatih Camii'nin bahçesinde kürsü kurup şeriat çağrısı yapanlara müdahale edilmediğine işaret ederek, öğretmenlere kötü muamelede bulunan güvenlik görevlilerinden hesap sorulmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber