Devlet ?cep'ten arayacak

Haber Giriş : 02 Aralık 2005 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Telekomünikasyon Kurumu, 12 milyon kaçak cep telefonuna, 5 Aralık'tan itibaren ?Cihazınız kayıt dışıdır, kaydettirin? mesajı gönderecek. Bu mesajı alanlar ise ?Evet? yazarak ?cep'lerini kayıt altına almış olacak

Telekomünikasyon Kurumu, 12 milyon kaçak cep telefonunun kayıt altına alınması için ilk adımı nihayet attı. Türkiye'ye yasal yoldan girişi görünmeyen seri numarasına sahip cep telefonları kullanılan sim karttan takip belirlenerek, cihazı kullanan kişiye, abone olduğu GSM operatörü aracılığıyla 5 Aralık pazartesiden itibaren ?uyarı? mesajları gönderilecek. İlk mesajların gönderilmesi yaklaşık üç gün sürecek. En fazla mesajı en çok aboneye sahip olan Turkcell gönderecek.

VATANDAŞ NE YAPACAK?

Kayıt dışı cep telefonu kullanan kişilere operatörler ?Cihazınız kayıt dışıdır kaydettirin? mesajı gönderecek. Bu mesajı alanlar ?Evet? yazıp telefonlarını kayıt altına alacak. Kayıt ücreti için 5 YTL ise faturalı abonelerin faturasına, ön ödemeli abonelerin ise kontör hesabına yansıtılacak. Kayda giren ?cep'ler kara listeden çıkacak ancak kayıt yaptırmayanlara bu mesaj 13 Aralık'a kadar sürekli gönderilecek.

KLONLARA YENİ NUMARA 1 YTL

Seri numarası kopya edilerek ?klonlanan? yaklaşık 6 milyon ?cep'in kayıt altına alınması için ise kullanıcılarına, ?Cihazınızın klonlanmış IMEI numarasının düzeltilmesi için MOBİSAD'a üye işyerlerine başvurun?mesajı gönderilecek. Bu işlem için de 1 YTL alınacak. Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, vatandaşı dolandırıcılara karşı uyararak ?Yetkili olmayan kişilere para vermeyin? dedi.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber