Oyun oynarken çukura düştü

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, oyun oynarken 2 metre derinliğindeki çukura düşen 10 yaşındaki çocuk için itfaiye ekipleri ve vatandaşlar seferber oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Şubat 2013 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Oyun oynarken çukura düştü

Saat 18.00 sıralarında 10 yaşındaki Cerrah İlköğretim okulu 3/B sınıfı öğrencisi Emre Akdeniz, İnegöl'e bağlı Cerrah beldesi Anadolu mahallesi Çimen caddesi numara 16 adresi önünde arkadaşları ile beraber koşarak oyun oynarken, Cerrah beldesi sanayinde bulunan fabrikaların kullanacağı enerji için yüksek gelirim hattı direği için hazırlanan yaklaşık 2 metre derinliğindeki büze düştü. Çocuğun düştüğünü gören çocuklar, ailesine haber verdiler.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen İtfaiye arama kurtarma ekibi incelemelerde bulunarak, çocuğun sağlıklı şekilde çıkarılması için planlar yaptılar. ilk olarak Cerrah belediyesine ait Kepçe ile çukurun etrafındaki topraklar alındı. Toprakların alınması ile beraber ortaya çıkan büz, beton kırma kompresörü ile dikkatli olarak kırılma çalışmaları başladı.

Olayı duyar duymaz olay yerine gelen Emre Akdeniz'in annesi Esen Akdeniz ve babası Özcan Akdeniz, gözyaşları ile çaresiz kurtarma çalışmalarını izledi. Kırma çalışmaları, çocuğun sağlığı ve güvenliği için temkinli ve yavaş yapılarak tamamlandı.

Kırma çalışmaları bitmesine rağmen bu seferde, bacağı sıkışan çocuk, ekiplerin dikkatli bir şekilde müdahalesi sonucunda sıkıştığı yerden çıkarıldı. Oğullarının kurtarılışını gören aile fertleri ve vatandaşlar derin bir oh çekti.

Kurtarılan çocuk, 112 Acil servis ambulansında görevli sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından İnegöl Devlet Hastanesi Acil servisine götürülerek tedavi altına alındı. 10 yaşındaki bahtsız çocuğun sağlık durumunun çok iyi olduğu bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber