Çubukçu: Özürlülerin hakları kağıt üzerinde kalmayacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2005 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, özürlülerin haklarının hayata geçirilmesi konusunda gereken düzenlemelerin ivedilikle yapıldığını belirterek, hiçbir hakkın kağıt üzerinde kalmayacağını vurguladı.

Çubukçu, Ümraniye Belediyesi'nce düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Dünya Özürlüler Günü'nün çok çeşitli etkinliklerle her yıl olduğundan daha büyük bir katılım ve bilinçle kutlandığını belirterek, "Geldiğimiz nokta, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ortak heyecanının ve çabasının bir toplamıdır" dedi.

Hükümet olarak önlerindeki yeni hedefin, öngörülen hizmetlerin herkese ulaşmasını sağlamak olduğunu kaydeden Çubukçu, şöyle konuştu:

"Soruna en üst düzeyde sahip çıkan hükümetimiz döneminde, Özürlüler Yasası'nın çıkmasıyla insan haklarına dayalı, ayrımcılıkla mücadele eksenli bir sosyal politikanın çerçevesi belirlenmiştir. Tüm toplumu özürlülerin sorunları kadar, hakları konusunda da duyarlı hale getirmek, söz konusu hakların kullanılabileceği elverişli ortamı hazırlamak ve bu hakların takibini yapmak, Özürlüler Yasası'nın yol göstericiliği altında mümkün olacaktır. Hakların hayata geçirilmesi konusunda gereken düzenlemelerin ivedilikle yapıldığını ve hiçbir hakkın kağıt üzerinde kalmayacağını buradan bir kez daha dile getirmek istiyorum.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber