Bakan Müezzinoğlu, Vali Harput'u ziyaret etti

Bursa’da temaslarda bulunan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu , Vali Şahabettin Harput’u ziyaret etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Müezzinoğlu, Vali Harput'u ziyaret etti

Burada süt bankası ile ilgili yöneltilen soru üzerine Müezzinoğlu, 8 Mart'ta İzmir'de süt bankasının açılışını yapacaklarını ifade ederek, “Anne sütü çok önemli. Anne sütünün yerini tutabilecek bugün için dünyada yeni bir ürün yok. Bir defa merkeze, anneyi, anne sütünü, bebeği ve bebeğin sağlıklı gelişmesini alıyoruz. Anne sütünü bulamayan bebek için en iyi nimeti ona sunamız lazım. İnançlar gereği kayıt sisteminde bazı sıkıntılar olduğu düşünülüyor. Milyonlarca işlemin yapıldığı teknolojide hangi anneni sütü hangi bebeğe verildi, bu bebeğin künyesi nedir, sütünü aldığımız annenin künyesi nedir, bütün bunları paralel şekilde götürebiliriz. Bu duyarlılığı olan insanımıza da süt nüfus cüzdanını eline veririz. Bundan bir sıkıntı olacağı kanaatinde değilim” dedi.

Kayıt sisteminin muhakkak olacağını ifade eden Müezzinoğlu, “Zaten banka dediğiniz zaman kayıt sistemidir. Bankada bir kuruş ya da bir gram süt muhatabı farklı olabilir mi? Banka cümlesi, sistemin A'dan Z'ye kayıt sistemi olmasıdır. Bu bir dernek sistemi değil. Burada sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bütün duyarlılıkları önemsiyoruz. Hele bu tür duyarlılıklara teşekkür ediyoruz. Onların da vicdanen rahatlayacakları sistemi anlatırız” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Valisi Şahabettin Harput “Osmanlıyı kuran ve ona 130 yıl başkentlik yapan, bizi bizde bizim için saklayan şehir olan Bursa'ya hoş geldiniz diyorum ve sizi Bursa'da görmekten, ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Bakanlığa yeni başladığı şu dönemde ayağınızın tozuyla bizi teşrif etmeniz bizim için son derece önemli. Bursa Türkiye'nin her alanda lokomotif kentlerinden birisi. İstanbul ile beraber Türkiye'yi taşıyor. Bursa'nın tarihi dokusunun yanında özellikle zenginleşen Bursa'nın doğal olarak İstanbul gibi yoğun bir göç aldığı gerçeğini göz önüne alırsak Bursa'nın eğitimde, sağlıkta, alt yapıda ihtiyaçları sürekli yenileniyor. Biz de kendimizi o istikamette sürekli yeniliyoruz. Bursa'nın sağlık konusundaki çok ciddi bir potansiyeli olduğunu öğleden sonraki toplantıda arkadaşlarımız arz edecekler size. Hastanelerimiz, kamu hastaneleri, özel hastaneler, üniversite hastanelerinin yanında Bursa'nın özellikle termal konusundaki büyük zenginliği de Bursa'nın sağlık açısından önemli bir zenginliği olarak ve ülkemizin zenginliği olarak karşımıza çıkmaktadır” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Harput, Bakan Müezzinoğlu'na hediye takdim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber