Kaya Tuzu mağarasını evlere taşıyor

İzmirli girişimci Zeynep Mercan, astım ve koah hastalarının şifa aramak için ziyaret ettiği kaya tuzu ürünlerini evlere kadar getiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaya Tuzu mağarasını evlere taşıyor

Çankırı'da bulunan Tuz Mağarası'ndaki tuzlardan üretilen kaya tuzu ürünlerini İzmir'de açtığı mağazada satışa sunan Zeynep Mercan, “kaya tuzu ısınınca çevresine yaydığı iyonizer etkisi üç kat artıyor. Mağaralardaki ortamı hastaların ayağına getirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Dünyanın her yerinde Kaya Tuzu mağaralarının astım ve koah hastaları için önemli tedavi merkezi olduğunu vurgulayan Zeynep Mercan, Türkiye'nin dünyanın ikinci büyük rezervi olduğunu belirtti. Çankırı'da bulunan mağaradan elde edilen kaya tuzu ile ürünlerini dizayn ettiklerini belirten Mercan, “doğal iyonizer olan kaya tuzu etrafına eksi iyon yayıyor. Kaya tuzu ısındığında iyonizer etkisi üç kat artıyor. Ürünümüzü lamba olarak dizayn etmemizin nedeni budur” dedi.

Kaya tuzunun astım ve koah başta olmak üzere birçok hastalık için olumlu etkisi olduğunu savunan Mercan, şöyle konuştu: “kaya tuzu mağaralarını herkes ziyaret edemeyebilir. Ürünlerimizi tasarlarken öncelikle bunu düşündük. Örneğin kaya tuzundan tuğlalarımız var. İnsanlar yaşam alanlarının bir köşesine hem şıklık katıp hem de kaya tuzunun iyonizer etkisinden yararlanabilir. Kurulumu yapılırken tuğlaların arkasına yerleştirdiğimiz ampul ile hem şık bir görüntü elde ediyoruz hem de kaya tuzunun ısınmasını sağlıyoruz.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber