Yaşlı kadının tek odalı evde yaşam mücadelesi

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinde tek odalı elektriği olmayan tek odalı bir evde yaşayan Ayşe Durdu Küçük (81) yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşlı kadının tek odalı evde yaşam mücadelesi

Ayşe Durdu Küçük (81) yaşam mücadelesi veriyor.

Yıllarca çinkodan yapılmış barakada yaşayan, daha sonra komşularının ve akrabalarının yardımıyla bir tek oda yaptırdığı elektriği ve sıvası olmayan evde oğlu ile birlikte yaşam mücadelesi veren yaşlı kadın, güçlükle ayakta durabiliyor ve bulaşıklarını da evin önünde zor şartlarda yıkayabiliyor.

Bronşit hastalığı bulunan ve hiç evlenmeyen 46 yaşındaki oğlu Abdurrahim Küçük ile birlikte yaşayan yaşlı kadın, iki ayda bir aldığı 550 lira dul maaşıyla geçinmeye çalıştıklarını söyledi.

Bacaklarındaki romatizma ve kemik erimesi hastalığı nedeniyle ayakta durmakta zorlandığını ifade eden Ayşe Durdu Küçük, ilerleyen yaşına rağmen yaşam mücadelesinden hiç kopmadığını belirtti.

Yaşlı kadının oğlu Abdurrahim Küçük ise, bronşit hastalığı nedeniyle ağır işlerde çalışamadığını ve haftada iki gün bir balıkçı ile birlikte balığa gittiğini ve sattıkları o balıklar ve annesinin aldığı dul maaşı ile geçinmeye çalıştıklarını söyledi.

Maddi imkansızlıkların yanında annesine bakabilmek için hiç evlenmediğini vurgulayan Küçük, 14 yaşında iken babasını kaybettiğini, o günden sonra da annesiyle birlikte yaşamaya devam ettiğini kaydetti.

Annesine baktığı için bakıcılık maaşı alındığını yeni öğrendiğini belirten Küçük, ilgili yerlere müracaat edeceğini belirtip yetkililerden bu konuda destek istedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber