Eğitime hayırsever katkısı

Nusaybin ilçesinde hayırsever Hüseyin Nizamettinoğlu okul yapılması için 20 dönüm arazi bağışladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Eğitime hayırsever katkısı

Nusaybin ilçesinde hayırsever Hüseyin Nizamettinoğlu okul yapılması için 20 dönüm arazi bağışladı.

Arazinin tapu devir teslimi için Nusaybin Kaymakamlığı'nda imza töreni düzenledi. Törende, Nizamettinoğlu ailesinin varisi Hüseyin Nizamettinoğlu, Nusaybin'de mevcut imar planı içerisinde en değerli arazi yapısı arasında bulunan Mardin yolu üzerindeki 20 dönümlük arazisinin tapusunu Kaymakam Murat Girgin'e teslim etti.

Yapılan protokol anlaşmasından sonra tapuyu alan Girgin, Nizamettinoğlu ailesinin yapımı devam eden yeni hastane için de 20 dönüm arazi bağışladığını, bu vesileyle yeni hastane inşaatına başladıklarını belirterek, "Şehrimizin batı bölgesinde bulunan Mardin yolu üzerinde hazinemize ait 20 dönümlük alanımız vardı. Yaptığımız görüşmeler sonrası hemen bitişiğinde Nizamettinoğlu ailesi de yol ve yeşil alan gibi katkı yerlerini kapsamayan net 20 dönüm arazi bağışladı. Mevcut arazimiz 40 dönüme ulaştı. Burada spor ve sosyal alanları olan Sağlık, Anadolu ve Meslek liselerinden oluşan bir eğitim kompleksi yapmayı hedefliyoruz" dedi.

Girgin, ilk yapılacak okula Hüseyin Nizamettinoğlu'nun babası Ali Necim Nizamettinoğlu'nun adını vereceklerini belirterek, memlekete sahip çıkmanın bu tür manevi yatırımlarla gerçekleşeceğini kaydetti.

Hayırsever vatandaşlar tarafından Nusaybin'de daha önce bağışlanan arazilerin üzerine okulların inşa edilmeye başlandığını belirten Girgin, bu tür destekleri beklediklerini kaydetti.

Nizamettinoğlu ise arazinin okul yapımı için kullanılmasından dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Nusaybin'de doğup büyüdüklerini ve yaşadıkları topraklara bu tür katkılar yaparak manevi borçlarını ödediklerini belirten Nizamettinoğlu, "Bu araziler üzerine yapılacak okullarda Nusaybinli çocuklarımız, geleceğimiz olan gençlerimizin okuyacak olmasından dolayı çok memnunum. Yapılacak okullardan birine babamın ismi verilecek. Bu bizi ayrıca gururlandırıyor. Daha önce de hastane için böyle bir bağış yapmıştık. Hastane binası yapılıyor. Temennim bu okullarda eğitim alacak gençlerimizin iyi yerlere gelerek memleketlerine hizmet etmeleridir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber