Üniversiteli kayakçılar Ilgaz'da yarışıyor

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen 2012- 2013 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Üniversiteler Kayaklı Koşu Şampiyonası ve Uluslararası Üniversiteler Kayaklı Koşu Kupası, Ilgaz Kadın Çayırı Yıdıztepe Kayak Merkezi'nde başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 17:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversiteli kayakçılar Ilgaz'da yarışıyor

Şampiyonada, kadın ve erkeklerde 10 ülkenin temsilcileri, Türkiye'den ise Hacettepe, Abant İzzet Baysal, Ağrı İbrahim Çeçen, Anadolu, Artvin Çoruh, Atatürk, Bayburt, Cumhuriyet, Gazi, İstanbul, Kafkas, Kastamonu, Marmara, Niğde, Ortadoğu Teknik, Süleyman Demirel, Uludağ, Yüzüncü Yıl ve İstanbul Bilgi üniversiteleri katılıyor. 27 Şubat'ta sona erecek yarışmalarda mesafe (klasik), sprint (serbest) ve bayrak olarak 3 kategoride yarışlar yapılıyor.

İlk günkü müsabakalarda Kuzey Disiplini 10 kilometre erkeklerde Ömer Yusufoğlu (Erzurum Atatürk Üniversitesi) birinci, Abdullah Güldeş (Sivas Cumhuriyet Üniversitesi) ikinci, Cristian Mosoiu (Romanya) üçüncü oldu. Kadınlar 5 kilometre klasik yarışlarında Seçil Güler (ODTÜ Ankara) birinci, Mehtap Başbuğ (Niğde Üniversitesi) ikinci, Büşra Güneş (Ankara- Gazi Üniversitesi) üçüncü oldu. Yarışlar, Kuzey Disiplini kadınlar ve erkekler 1500 metre sprint ile devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber