Model Uçak Kursu'nda 17 öğrenciye sertifika verildi

Türk Hava Kurumu Mamak şubesi tarafından düzenlenen 'Model Uçak Kursları'nda sertifikalar verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Şubat 2013 21:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Model Uçak Kursu'nda 17 öğrenciye sertifika verildi

07-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen model uçak başlangıç kursuna Ege Anadolu Lisesi'nden 17 kursiyer katıldı.

Türk Hava Kurumu ve Mamak Belediyesi'nin desteği ile gerçekleştirilen radyo kontrollü model uçak pisti çalışmaları son hızla devam ederken, THK Mamak şubesinin düzenlediği model uçak kurslarına katılan kursiyerler sertifikalarını aldı. 07-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen model uçak başlangıç kursuna Ege Anadolu Lisesi'nden 17 kursiyer katıldı. Öğrencilere sertifikaları Ege Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen törenle verildi.

Mamak İlçesinde bulunan okullarında katılımı ile gerçekleşen sertifika törenine, Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, THK Mamak Şube Başkanı Memduh Özkan, Şube 2. Başkanı Sefa Demir, Şube Yönetim Kurul Üyesi Mustafa Kocabay, Ege Anadolu Lisesi Müdürü Özmer Faruk Sezgit ve havacılık kolları bulunan diğer okulların müdür, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Törende Türk Hava Kurumu'nun faaliyetlerini tanıtmak için THK Basın Yayın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürü İsmail Çanak tarafından THK Tanıtım Konferansı verildi.

Törende konuşan THK Mamak Şube Başkanı Memduh Özkan, Mamak Belediyesi'nin ve Türk Hava Kurumu'nun büyük katkılarıyla Ankara'nın en büyük radyo kontrollü model uçak pistinin Mamak İlçesi'ne açılacağını belirtti. Ardından model uçak başlangıç kurslarının sayısını arttırdıklarını ifade ederek, tüm Mamaklıların ücretsiz olan kurslara katılabileceğini sözlerine ekledi.

Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç ise, havacılığın sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması yönünde Türk Hava Kurumu'nun Mamak ilçesinde düzenleyeceği her türlü havacılık etkinliğine destek vereceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber