Okullarda görevlendirilecek hizmetliler belirlendi

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde İŞKUR Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre okullarda görevlendirilecek hizmetliler belirlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2013 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okullarda görevlendirilecek hizmetliler belirlendi

Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde yapılan toplantıya İŞKUR Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yaşar, okul müdürleri, İŞKUR yetkilileri ile programa başvuran vatandaşlar katıldı.

İŞKUR ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokole göre 1 Mart tarihinde hayata geçecek olan proje 15 Haziran'da sona erecek. Proje kapsamında okul müdürlükleri isterlerse bu süreyi 9 aya kadar uzatabilecekler. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi ile Kapaklı Çok Programlı Lisesi çalışan kadrolarının dolu olması gerekçesiyle bu programa kontenjan vermezken Çerkezköy ilçe merkezine bağlı okullar Kapaklı, Kızılpınar, Karaağaç ve Veliköy'deki okullar bu programa kontenjan açtılar. İŞKUR'a kayıtlı olmak, işsiz olmak, daha önce İşkur kurslarından birine katılmamış olmak, öğrenci olmamak, emekli, dul ve yetim aylığı almıyor olmak gibi şartlara uygun olan kişiler bu programdan faydalanabilecekler.

Program dahilinde Haziran ayına kadar çalışacak hizmetliler, asgari ücret ile göreve başlayacaklar. Ücretleri İŞKUR tarafından ödenecek olan hizmetlilerin sigorta girişleri de 1 Mart itibari ile yapılacak. Başvuru sayısının kontenjan sayısına eşit olmasından dolayı noter çağırılmazken, hizmetlilerin okullara dağıtımının ardından program sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber