#EdepsizsinMelihGokcek hastagı açan kız gözaltına alındı

Haber Giriş : 01 Mart 2013 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
#EdepsizsinMelihGokcek hastagı açan kız gözaltına alındı

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'da, Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek'e, #EdepsizsinMelihGokcek hashtag'i ile tweet atan lise öğrencisi İrem Aksoy (17), İstanbul'da öğrenim gördüğü lisede önceki gün gözaltına alındı.

CHP Beylikdüzü Lise Komisyonu Başkanı olan İrem Aksoy, yaklaşık 3 ay önce Twitter'da, “#EdepsizsinMelihGokcek” hashtag'i ile 2 tweet attı. Gökçek'in avukatının atılan twetlerle ilgili olarak Ankara Savcılığı'na yaptığı şikâyet üzerine Aksoy, öğrenim gördüğü Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Lisesi'nde önceki gün 7 polis tarafından gözaltına alındı. Karakola götürülen Aksoy'un evinde yapılan aramada laptopu ile diğer bilgisayarının harddiskine el konulduğu belirtildi. CHP Gençlik Kolları olayı kınarken Aksoy, olayın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Gökçek'e hakaretten gözaltına alındım. Bu süreçte beni yalnız bırakmayan tüm yoldaşlarıma teşekkür ediyorum. Süreç devam ediyor, desteklerinizi bekliyorum” dedi. CHP de Twitter'da, “#iremaksoyyanlizdegildir” hashtag'i ile destek kampanyası başlattı.

Cumhuriyet


450 kişiyi şikayet etti

Gökçek'in şikayeti üzerine; İrem Aksoy Beylikdüzü Cahit Zarifoğlu Lisesi'nde derste oldugu sırada, müdür yardımcısının odasına çağırıldı ve evine gitmesi gerektiği söylendi. 10 polis, evinde arama yaptıkları Aksoy'un bilgisayarına el koydu. Karakola götürülen Aksoy, savcılığa ifade vermesi gerektiği belirtilerek serbest bırakıldı. Gökçek'in avukatı Esennur Ezgi de konuyla ilgili, “Başkanım hakaret eden kişileri, twitter'da 'Özür dileyin şikayetçi olmayayım' diye uyarıyor. Aksoy'u da baştan uyardık. Yaşı 18'den küçük olduğu için velisi ile birlikte ifade verecek. Melih Gökçek son 1.5 yıl içinde 450 twitter takipçisi hakkında şikayetçi oldu” dedi.

Özür diledi kurtuldu

Gökçek'in twitter hesabında ise dün başka bir olay yaşandı. Zeynep Çetin isimli bir kullanıcı Gökçek'in içki masasında olduğunu gösteren bir fotoğraf paylaştı. Ancak Gökçek kısa sürede fotoğrafın montaj olduğunu açıkladı ve Çetin'in hemen özür dilemesini istedi. Bu talep üzerine Çetin 'özür' diledi, ancak olumlu ve olumsuz tepkiler gelince de özre açıklık getirdi: “Google'a girip bu görseli buldum. Kendi halinde bir öğrenci olduğum ve savcılıkla uğraşmak istemediğim için geri vites yapmak durumunda kaldım.”

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber