KESK, kamu reform tasarısını protesto etmek amacıyla iş bırakacak

Haber Giriş : 29 Kasım 2003 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KESK kamu reform tasarısını protesto etmek amacıyla iş bırakacak

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Nihat Sefer, TBMM'de görüşülen Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nın geri çekilmesi için bir dizi eylem planladıklarını söyledi.

Sefer, bu tasarıya dikkat çekmek amacıyla 2 Aralık'ta Türkiye çapında 2 saat "işyerini terk etmeme" eylemi yapacaklarını belirtti. Sefer, işyerlerinin çalışma sürelerine bağlı olarak çalışanların mesai bitiminde görev yerlerinden ayrılmayacağını söyledi.

Hükümet'in, görüşülen tasarıyla "reform" adı altında kamu hizmetlerini tasfiyeye giriştiğini iddia eden Sefer, şunları söyledi: "Biz reforma karşı değiliz, ancak hükümetin bu konuda önümüze sunduğu taslak, reform değildir. Söz vermelerine rağmen iş dünyası dışında hiçbir kesimden görüş almadan hazırlanan bu tasarıyla Anayasa'nın birçok maddesine aykırı olarak, sosyal devlet ilkesi kaldırılmak istenmektedir. Bir reform değil, yıkım getirecek olan Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı geri çekilmelidir."

Sefer, bu tasarının geri çekilerek toplumun tüm kesimlerinin görüşüyle hazırlanacak yeni bir tasarının yasalaşması gerektiğini belirterek, bu amaçla 2 Aralık'ta yapacakları eylemi, 10 Aralık günü toplu vizite ve 11 Aralık günü de iş bırakma eylemlerinin izleyeceğini söyledi.

haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber