Sahte polisler yakalandı

İstanbul'da 5 ayrı işyerine polis olduklarını söyleyerek geldikten sonra arama yapan daha sonra iş yeri sahiplerini sözde gözaltına alıp üzerlerindeki para ve cep telefonlarını gasp ettikleri iddia edilen 5 kişi polis tarafından yakalandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Mart 2013 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sahte polisler yakalandı

Şüphelilerin yaklaşık 50 bin lira para ile cep telefonlarını gasp ettikleri öğrenildi.

Gasp Büro Amirliğine gelen polis olduğunu söyleyen kişilerin para çaldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturmada şüphelilerin polis olarak geldikleri işyerlerinde "Hakkınızda bir ihbar var. Arama yapacağız." dedikleri, arama yaptıktan sonra işyeri sahiplerini sözde gözaltına aldıkları öğrenildi. Mağdurları araçlarını alarak bir süre dolaştıran şüphelilerin daha sonra üzerlerindeki cep telefonu ve paraları aldıktan sonra serbest bıraktıkları öğrenildi. Yapılan çalışmalarda sonucu mağdurlar eski sabıkalıların resimlerine bakarak sahte polisleri teşhis etti. Şüphelileri yakalamak için önceki gün Esenyurt'ta operasyon düzenlendi. Gözaltına alınan Tarık K.(30), Bünyamin K.(36), Mehmet C.(36), Ahmet C.(30), Gürkan Y.(32) ile gasp edilen telefonlardan birini aldığı iddia edilen Ali T.(25) Gasp Büro Amirliğinde sorguya alındı. Şüpheliler üzerinde ve evde yapılan aramada gasp edilen cep telefonları, kredi kartları 2 adet sürücü belgesi 8 adet nüfus cüzdanı ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerle birlikte bir tepe lambası ile 2 telsiz bulundu.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan şüphelilerin daha önceden de, gasp, hırsızlık ve uyuşturucu suçlarından sabıkaları oldukları öğrenildi. Gasp olaylarına katıldıkları belirlenen 5 kişi de, emniyete çağrılan mağdurlar tarafından teşhis edildi. Emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 kişiden Bünyami K. ile Gürkan Y. tutuklanırken diğer şüpheliler diğer suçlarından ötürü başka mahkemelere çıkarılmak üzere Gasp Büro Amirliğine getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber