Kütahya'da öğretmenlere 15 dakikalık kitap okuma zorunluluğu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya'nın Simav Kaymakamı Günay Özdemir, ülke genelinde başarıyı yakalayabilmek için öğrencilerin ardından öğretmenler için 15 dakika kitap okuma zorunluluğu getirdiklerini belirterek, "Mesaimin büyük kısmını eğitime harcıyorum" dedi.

Eğitimde kalite ve başarıyı yakalayabilmek amacıyla geçen yıl başlattıkları eğitim seferberliğinin ilk meyvelerini Orta Öğretim Kurumları Sınavı'nda (OKS) elde ettiklerini dile getiren Kaymakam Özdemir, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü kayıtlarına göre geçen yıl Simav'dan OKS sınavlarına katılan 761 öğrenciden 510'nun yüzde 67'lik bir başarı oranıyla Kütahya merkez ve 12 ilçe arasında birinci olduğunu belirtti. Kaymakam Günay Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Simav, eğitimde hak ettiği yeri mutlaka alacaktır. Eğitim seferberliğimiz çerçevesinde geçen yıl 100 temel eserden oluşan kitaplarımızı okullara giderek tüm öğrencilerimize ücretsiz dağıttık. Ardından ders başlamadan önce 15 dakikalık zorunlu kitap okuma kampanyası düzenlendi. Her ay sonunda sınavlar yaparak öğrencilerimizi yıl sonu sınavlarına hazırladık. Kaymakamlık bünyesinde oluşturduğumuz Bilgi İşlem Merkezi sayesinde sınav sonuçlarına anında ulaşıldı. Başarı durumlarına gere gerekli müdahaleler yapıldı, aradaki farkın açılması önlendi. Böylelikle ilçede topyekün bir başarı yakalamış olduk. Şimdi bunun meyvelerini OKS'de almanın mutluluğunu yakaladık. Ancak Simav'ın il genelinde elde ettiği bu başarıyı yeterli görmüyorum. Ülke genelinde başarıyı yakalayabilmek için şimdi de öğretmenler için de 15 dakikalık kitap okuma zorunluluğu getirdik."

Özdemir ayrıca, Simav'ın eğitimde uyguladığı sistemin aynısı uygulayan Hisarcık İlçesi'nin de OKS'de yakaladığı yüzde 59.9'luk başarı oranıyla Kütahya genelinde il ikincisi olmasının sistemin ne kadar geçerli olduğunun bir göstergesi olduğunun kanıtı olduğunu kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber