Topbaş: Ölen 2 işçinin ailelerine birer daire verilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Aralık 2005 16:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Galata'da yaşanan ve 2 işçinin ölümüyle sonuçlanan gaz sızıntısıyla ilgili olarak, "Olayda ihmali olanlar hakkında da gerekli işlemler yapılacak" dedi.

Olaydan büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Topbaş, "Olayda ihmal olup olmadığı araştırılıyor. Olay yerinde çalışan 5 kişi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı personel. Sürekli yapılan su kanalı temizleme çalışması sırasında 5 işçimiz zehirlendi. Maalesef 2 işçimiz hayatını kaybetti. Yaralı olan işçilerimizden 1 tanesinin sağlık durumu ağırmış, kendisi yoğun bakımda. Diğer 2 işçinin sağlık durumu iyi. Ölen işçilerimizin ailelerine birer daire vereceğiz. Bunu sadece itfaiyede görev şehidi olanların ailelerine yapıyorduk. Artık görev esnasında hayatını kaybeden tüm personelimizin ailelerine birer daire vereceğiz" dedi.

Başkan Topbaş, zehirli gazla ilgili olarak sudan alınan örneklerin incelendiğini belirterek "Orada kuyumcuların imalatı sırasında siyanür gazından da olabileceği söyleniyor. Olayın nedenini tam olarak bilmiyoruz. Neden ortaya çıktığında olayda ihmali olanlar hakkında da gerekli işlemler yapılacak. Ayrıca, orada bulunan kuyumcular kısa süre içinde, yeni yapılan Kuyumcukent'e taşınacak. İşçiler dışında gazeteci arkadaşımız da ayağını kırmış, ona da geçmiş olsun" dedi.

Araç kiralamak, satın almaktan daha avantajlı ! Adana'da Seyhan Belediyesi, ayda 4'er milyar liraya mâl olan 45 aracı bıraktı, yerine 2005 model araç kiraladı. Yılda, 750 milyar tasarruf etti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber