Müslüm Gürses için kim ne dedi?

Bugün hayata gözlerini yuman Müslüm Gürses için taziye mesajları gelmeye başladı. İşte siyaset, sanat ve spor dünyasından Müslüm Gürses mesajları:

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2013 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müslüm Gürses için kim ne dedi?

BAŞBAKAN ERDOĞAN: DEĞERLİ BİR SANATÇIYDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren sanatçı Müslüm Gürses'in hem kendi nesillerini hem de genç nesli derinden etkileyen, şarkılarıyla sevginin, kardeşliğin ve dayanışmanın şiirini yazmış değerli bir sanatçı olduğunu bildirdi.

Balıkesir'de sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen Erdoğan, yoğun bakımda tedavi gören sanatçı Müslüm Gürses'in sabah saat 08.30'da yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Müslüm Gürses'in hem kendi nesillerini hem de genç nesli derinden etkileyen, şarkılarıyla sevginin, kardeşliğin ve dayanışmanın şiirini yazmış değerli bir sanatçı olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Allah taksiratını hasenata tebdil etsin. Ailesine, yakınlarına, tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik:

Müslüm Baba'ya Allah'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sanatçı Müslüm Gürses'in sanat yaşamı boyunca kendine has tarzıyla milyonlara ulaşıp, onlardan biri olmayı bildiğini ifade etti.

Bakan Çelik, Gürses'in ölümü nedeniyle yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

''Ülkemizin yetiştirdiği kıymetli sanatçılardan Müslüm Gürses'in vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hastanede tedavi gördüğü süre boyunca doktorları ve eşi Muhterem Nur ile bağlantımız hiç kopmadı, onu seven herkes gibi Allah'tan umudumuzu hiç kesmedik ancak takdir-i ilahi bugün vuku buldu.

Çok küçük yaşlarda geldiği Adana'da bir çay bahçesinde şarkı söyleyerek adım attığında yaşamlarımıza yıllar içerisinde Türk insanının gönlünde bu denli taht kuracağını ne o biliyordu ne de bizler, bundan ne kendinin, ne de bizim haberimiz vardı aslında. Ama yeteneği, emeği ve azmiyle 'liste başı' yaptı herkes gibi başladığı yaşamını... Ve 'Arabeskin Babası' olarak kazındı hafızalarımıza 'Müslüm Baba'.

Başlangıcını, 'İlkokulu bitirdim. Gerisi yok. Adana'da damda yatarken uzun hava okudum. Arkadaşım Halkevine gidiyordu, ben de gittim. Derken Çukurova Radyosu'nda sanatçı oldum' diye, aynı kendisi gibi, sade bir şekilde özetlediği görkemli sanat yaşamı boyunca kendine has tarzıyla milyonlara ulaşmasını ve onlardan biri olmayı hep bildi.

Bıraktığı birbirinden değerli çalışmalarıyla her zaman sevgi ve hasretle anılacak merhum Müslüm Gürses'e, Müslüm Baba'ya bir kez daha Allah'tan rahmet, kederli ailesi, sevenleri ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.''

Ünlü sanatçı Müslüm Gürses'in ölüm haberini alan hayranları Şişli'deki hastaneye akın etti.

Müslüm Gürses'in hayatını kaybetmesinin ardından sevenleri, hastaneye akın etti. Kısa sürede hastane önünde toplanan hayranlarının bazıları gözyaşı dökerken bazıları da sinir krizi geçirdi. Bir seveni fenalaşınca ambulansa taşındı. Bu sırada minibüsüyle hastane önüne gelen bir kişi, sanatçının şarkısını çaldı. Bu hareket diğer sevenleri tarafından alkışlandı. Ancak Gürses'in yakın çevresinden olduğu belirtilen bazı kişiler, hastane önünde yüksek sesle müzik çalınmaması için uyarıda bulununca hayranı müziğin sesini kıstı.

ZİNCİRLİKUYU'DA DEFNEDİLECEK

Öte yandan ölüm haberinin ardından hastaneye gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçının cenazesiyle ilgili açıklamada bulundu. Sarıgül, "Bütün Ortadoğu'nun yakından tanıdığı, çok değerli sanatçı Müslüm Gürses'i kaybetmenin üzüntüsü içersindeyiz. Ama kamuoyu sanatçı dostumuza karşı bütün hassasiyeti ve önemi gösterdi. Kendisine yakışan bir uğurlamayı yarın inşallah bütün yurttaşlarımızın katılımıyla birlikte yapacağız. Yarın sabahleyin ilk tören Cemal Reşit Rey'de olacak. Daha sonra Teşvikiye Camii'inde ve oradan da Zincirlikuyu'daki son istirahatgahına sevgili Müslüm Baba'yı uğurlayacağız" dedi.

Doğan haber

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber