ÖSYM'nin yapacağı memur yerleştirmelerindeki cinsiyet ayrımcılığından mağdur olan Özlem Şahin'in mektubu Sabah gazetesinde yayımlandı

Haber Giriş : 29 Kasım 2003 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin yapacağı memur yerleştirmelerindeki cinsiyet ayrımcılığından mağdur olan Özlem Şahin'in mektubu Sabah gazetesinde yayımlandı

26.11.2003

Hâlâ mı kız-erkek ayrımı?
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün 20/11/2003 tarihli Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sitesinde yayınlatmış olduğu 65 kişilik inşaat mühendisinin açıktan atanması ile ilgili cinsiyet ayrımı yapılmıştır. Yalnızca erkek inşaat mühendisi alınacağı konusunda ilan vermiş olmaları biz on binlerce genç inşaat mühendisi bayanı derinden üzmüştür.

DSİ'nin bugüne kadar almış olduğu hiçbir inşaat mühendisinde bayan-erkek ayrımı gözetilmemesine rağmen; isminin önünde "adalet" kelimesi bulunan bir siyasi partimizin hükümeti döneminde cinsiyet ayrımına gidilmiştir. Biz idealist genç bayan inşaat mühendislerinin hayallerini bir anda yıkıvermeleri hangi adalet duygusuyla izah edileceğini merak etmekteyiz. Bizler erkek arkadaşlarımızla aynı koşullarda eğitim görmüş ve aynı koşullarda KPSS sınavına girerek yüksek puan almış inşaat mühendisi kızlar olarak 3 yıldır devletimizin inşaat mühendisi alımı ilanlarını ve yayınlanan tercih kılavuzlarını sabırsızlıkla takip etmekteyiz.

İlk defa böylesine yüksek sayıda inşaat mühendisi alımı ilanını görünce sevinmiştik ki, bu sevincimiz kursağımızda kaldı. Çünkü DSİ Genel Müdürlüğü kız-erkek ayrımı yaparak bizlerin tüm hayallerini yıktı ve bizlerden daha düşük KPSS puanı alan erkek meslektaşlarımıza mühendislik istihdamı sağlanmış oldu. Anayasamızın 10, 11 ve 70'inci maddelerine aykırı olarak hakkımızın gasp edilmesinin önlenmesi konusunda yetkililer nezdinde gerekli girişimlerde bulunmanızı ve bizlere yapılan bu ayrımcılığın ve haksızlığın giderilmesi hususunda gerekli destek ve yardımlarınızı bekler, saygılar sunarım.

Özlem Şahin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber