İstenmeyen yağlar 'aşı'ya dönüştürüldü

O yağlar aşıya dönüştürülerek vücudun hasar gören diğer bölgelerine uygulanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2013 20:52, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:57

Vücudun bazı bölgelerinde bulunan ve ''istenmeyen yağlar'' olarak adlandırılan kitlelerin, aşıya dönüştürülerek vücudun hasar gören diğer bölgelerine uygulandığı bildirildi.

"HEYECAN VERİCİ BİR GELİŞME"

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Meme Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Akın Yücel, yaptığı açıklamada, yapısal yağ aşılamalarının, son yıllarda başta plastik cerrahi olmak üzere pek çok tıp alanında heyecan uyandıran yeni bir gelişme olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Yücel, ''yağ aldırma yöntemiyle'' elde edilen kök hücreden zengin yağların, artık iyileşmeyen her türlü yarada, deri kalitesini bozan durumlarda, yara izlerinde, radyoterapi hasarlarında ve kanser sonrası doku kayıpları gibi sorunların tedavisinde aşılama yöntemi ile yaygın olarak kullanılmaya başladığını söyledi.

DOLGU MALZEMESİ OLARAK KULLANILIYOR

Hollywood yıldızlarından bakımlı kadın ve erkeklerin en gözde estetik uygulaması olan yağ aldırma işleminde elde edilen yağlara ''recycle modeli''nin geldiğini kaydeden Yücel, vücuttan alınan yağların, diğer bölgelerde dolgu malzemesi olarak kullanıldığını ifade etti.

Yücel, yağ dokusunun kök hücreden zengin bir içeriğe sahip olduğu gerçeğinin bulunmasının, estetik cerrahideki pek çok operasyon ve uygulamanın da içeriğini değiştirdiğine dikkati çekerek, ''Öyle ki kemik iliğinden yaklaşık 200 kat daha zengin bir kök hücre içeriğine sahip bu kaynak, artık aşı şeklinde iyileştirici ve onarıcı olarak pek çok vaka türünde kullanılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber