Hocalı katliamı anma etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi'nde Türk Dil Tarih Kültür Topluluğu tarafından etkinlikte, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenler gözyaşları arasında bir kez daha anıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hocalı katliamı anma etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesi'nde Türk Dil Tarih Kültür Topluluğu tarafından etkinlikte, Hocalı Katliamı'nda hayatını kaybedenler gözyaşları arasında bir kez daha anıldı.

Hocalı Katliamı konulu konferansta konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde görevli Azeri Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamilla Aliyeva, "Azerbaycan'ın her bir derdi, Karabağ derdi aynı zamanda bugün burada salonda olanların derdidir" dedi.

Ermenilerin Karabağ'a yerleştirilmesi ve Hocalı Katliamı'na doğru giden süreçleri değerlendiren Doç.Dr. Tamilla Aliyeva, Karabağ savaşı esnasında Azerbaycan'da yaşanan sıkıntıları dile getirdi ve Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın Hocalı Katliamı'nın kanına battığını ifade etti. Aliyeva, "Hocalı Katliamı'nın kanına batmış Sarkisyan, bugün Ermenistan'ın Cumhurbaşkanı seçildi. Yeniden düşünün, insan kendi kendine düşünür; bir insanı bile öldüren biri Cumhurbaşkanı olamaz ama bu kişi yüzlerce insanın kanına bulaşmış. Bugün Amerika, Ermenistan'daki seçimlerin en adaletli seçim olduğunu söylüyor. Aslında hiç de öyle değil, Amerika'nın işine yarıyor çünkü onların Amerika'daki lobisi bu işin içindedir" ifadelerini kullandı.

Aliyeva, sivillerin kendilerini Ermeni saldırılarından kurtarmak için ormana gittiklerini ama Azeri Türkçesini iyi bilen Ermenilerin onlara seslenerek yerlerini belirleyip kurşunlayarak katlettiklerini söyledi.

Olaylar sırasında yaşanan bir dramı Avrupa'dan gelen medya temsilcisinin hatıralarına dayanarak aktaran Doç. Dr. Tamilla Aliyeva, yüzlerce katledilen Azeri'nin atıldıkları çukura benzin dökülerek yakıldığını anlattı. Aliyeva, Ermenilerin işgal ettikleri toprakları mutlaka alacaklarını sözlerine ekledi.

Konferansın ardından katılımcılar, Hocalı Katliamı'nı değişik karelerle yansıtan fotoğraf sergisini gezdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber