Kirayı ödeyemezse sokakta kalacak

Mersinli kepçe operatörü Fikret İşçi, sigara içtiği için yakalandığı burger hastalığı nedeniyle iki ayağı kesildikten sonra İzmir'de verdiği yaşam mücadelesinde sokakta kalma ile karşı karşıya.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 13:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kirayı ödeyemezse sokakta kalacak

İşçi, belediyenin sağladığı aylık kirası 80 lira olan sosyal konutlardan bin 100 TL borcu nedeniyle çıkarılıp sokakta kalma ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

İki ayağı kesildikten sonra burger hastalığı kollarına sıçrama riski yüksek bulunan Mersinli Fikret İşçi, buna rağmen yaşam mücadelesinden vazgeçmedi. Okula giden oğlu ile birlikte pazar ve sahil yerlerinde dini kitaplar, çakmak mendil satarak geçimini sağlamaya çalıştı.

Üç aydan üç aya aldığı 800 liralık özürlü maaşı ve kazandığı küçük gelirle çocuğunu okutmaya çalışan talihsiz baba, geçirdiği ameliyatlar nedeniyle bir süre çalışamayınca aylık 80 lira olan kirası birikip 2 bin 800 liraya ulaştı.

Ameliyatlar sonrası kira borcu nedeniyle belediyeden gelen 'kira borcunuzu ödemezseniz, konutlardan çıkarılacaksınız' yazısıyla sokakta kalma ile karşı karşıya kaldı. İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın desteğiyle borcun bin 800 TL'sini ödedi.

Ancak geriye kalan bin 100 TL borcunu ödeme süresi 5 Mart'ta dolan

Fikret İşçi, şimdi kara kara ne yapacağını düşünüyor. Cumhurbaşkanına ve Başbakana mektup yazdığını söyleyen Fikret İşçi, kendisine kalıcı bir iş imkanı sağlanması durumunda kirasını ödeyebileceğini anlattı. İşçi, aksi durumda bir hastaneye yatırılarak 'ötenazi' hakkını istediğini söyledi.

Engelli Fikret İşçi, belediye buradan attığı zaman gidecek yeri olmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Okula giden bir çocuğum var.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a

sesleniyorum, yaşantımı sağlayabileceğim bir imkan sağlansın. Belediye diyor ki, bizi müfettişler rahat bırakmıyor. Bizi müfettişler inceliyor, bunu isteyen onlar. Ben yaşamak istemiyorum bu şartlarda. Ancak hiçbir cevap gelmedi."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na

durumunu anlattığını belirten Fikret İşçi, gidecek ve kalacak bir yeri olmadığını şöyle anlattı: "Başkan Aziz Kocaoğlu'nu fuarda gördüm. 'Benim 1100 lira borcum var, bu borç için bana bu kağıdı göndermişler' dedim, bir de kadın milletvekili vardı. Korumaları not aldılar, döneceğiz dediler ama hiçbirinden ses çıkmadı. Milletvekiline, belediye başkanına söyledim bir yanıt alamadım. Bir gelirim olsa kirayı ödeyebilirim, bunun altında kalmam. Ama ben bu kış gününde ne yapacağım. Okuyan bir çocuğum var, onun masrafı var. Okulu değişecek, 300-400 lira kirayı nasıl vereceğim. 870 lira üç aydan üç aya maaş alıyorum. Ödemezsem zabıta ve polis buraya geliyor, seni çıkarıyorlar. Belediyenin işçileri gelip eşyalarınızı dışarı atıyor. Bu eşyalara bir lira para vermedim. Bir Almancı vardı, benim eşyalarımı al götür dedi, koltuk, çamaşır makinesi bir iki perde, üç halı. Yazlığından getirttirdi."

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden yapılan açıklamada, durumun Fikret İşçi'ye özel olmadığı, konutlarda üç yıldan fazla kalan ve kira borcunu ödemeyenlerle ilgili bir envanter ve rapor hazırlandığı belirtildi. Yetkililer, yasal prosedürleri uygulamak zorunda olduklarını belirterek, inceleme sonunda hazırlanacak rapora göre hareket edileceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber