Hayırsever işadamı Paralı hayatını kaybetti

Denizli'de eğitime önemli katkılarda bulunan hayırsever işadamı 97 yaşındaki Hacı Ahmet Paralı, 1957 yılından bu yana yaşadığı İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Mart 2013 13:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hayırsever işadamı Paralı hayatını kaybetti

Denizli'de eğitime önemli katkılarda bulunan hayırsever işadamı 97 yaşındaki Hacı Ahmet Paralı, 1957 yılından bu yana yaşadığı İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kızılcabölüklü işadamının ölümü Denizli'de büyük üzüntü yarattı.

Tavas İlçesi Kızılcabölük Beldesi'nde 1916 yılında dünyaya gelen ve Nuh Çimento'nun kurucularından Hacı Ahmet Paralı, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. 1957 yılında İstanbul'a taşınmasına rağmen memleketini unutmayan, kent merkezine Hacı Ahmet Paralı İlköğretim Okulu'nu, doğduğu Kızılcabölük'e Hanife ve Hacı Ahmet Paralı Endüstri Meslek Lisesi ile Ahmet Hanife Paralı Anaokulu'nu kazandıran işadamı Paralı, Kızılcabölük'e Çarşı Camii'ni de yaptırmıştı.

Hayırsever Hacı Ahmet Paralı'nın cenazesi yarın öğlen düzenlenecek cenaze töreninin ardından Çengelköy Mezarlığı'nda, daha önce hayatını kaybeden eşi Hanife Paralı'nın yanına defnedilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber