Esnaflar 'İş sağlığı ve güvenliği' konusunda bilgilendirildi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından " İş Sağlığı ve Güvenliği " konulu bir seminer düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2013 22:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Esnaflar 'İş sağlığı ve güvenliği' konusunda bilgilendirildi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından " İş Sağlığı ve Güvenliği " konulu bir seminer düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunun yürürlüğe girmesinin ardından bu konuda esnafları bilgilendirmek isteyen SESOB, oda başkanları ve yönetim kurulu üyelerine yönelik olarak seminer düzenledi

SESOB salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan SESOB Başkan Vekili Ali Kılıç, kanunun amacının işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanlarının görev, yetki ve sorumluluklarını kapsadığını söyledi.

İş sağlığı ve güvenliği kanununun tüm esnafları ve işletmeleri ilgilendirdiğini vurgulayan Kılıç, iş sağlığı anlamında gerekli önlemleri almayan ve yükümlülüklerini yerine getirmeyenlerin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalabileceğine vurgu yaparak eğitimin önemine değindi. Kılıç, esnaf temsilcilerini bilgilendiren uzmanlara da teşekkür etti.

Sağlık Meslek Yeksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Çetin ise, iş sağlığı ve güvenliğinin önemine değindi. Çetin, "30 Haziran 2012 'de 6331 sayılı kanun yürürlüğe girmiştir. İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu ile artık çalışan herkesin kanun kapsamına girdiğini, patronundan, personel müdürüne ve işçisine kadar herkes kanun kapsamına girmiştir. Bu kanun ile iş kazaları ve meslek hastalıkları yaşanmadan bu sıkıntıları oluşturan etkenlerin ortadan kaldırılması ve iş sağlığı ile güvenliği uzmanlarının bu durumları en başından tespit ederek önlem alabileceklerdir. Yani testi kırılmadan önlemi alınacak" dedi.

Seminerde, İş Güvenliği Uzmanı Cevdet Kaya, İşyeri Hekimi Sait Özgüvercin ve Anadolu

Etkin Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi

Koordinatörü Nurcan Türkoğlu İş Sağlığı ve İş Güvenliğinin getirdiği yükümlülükleri anlattılar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber