PKK: Kaçırılan kişileri bir hafta içinde bırakacağız

Kürt sorununun çözümü için başlatılan İmralı sürecinde ilk somut adım atılıyor. Terör örgütü PKK, Abdullah Öcalan'ın talebi doğrultusunda, elindeki kamu görevlisi ve askerleri serbest bırakmaya hazırlanıyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Mart 2013 07:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Örgütün Kandil'deki en yetkili ismi Murat Karayılan, “Bir hafta içinde tutsak devlet görevlilerini teslim etmeyi kararlaştırdık.” açıklamasını yaptı. Süreç, devletin kontrolünde ve Kuzey Irak yönetiminin desteğiyle işleyecek. Kaçırılan kişileri teslim alacak BDP öncülüğündeki heyette İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der ve Diyarbakır Ticaret Odası'ndan yetkililerin de bulunması bekleniyor.

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın, “PKK, elindeki tutsaklara iyi davransın” mesajını 'talimat' olarak değerlendiren Kandil, çalışmalarına başladı. Örgüt liderleri, geçtiğimiz günlerde Kuzey Irak'a giden BDP yöneticilerine rehineleri serbest bırakmayı düşündüklerini söylemişti. Yeni süreçte ilk kez konuşan Kandil'in en yetkili ismi Karayılan ise bu yönde alınan kararları açıkladı. Karayılan, FHA aracılığıyla verdiği mesajda şunları söyledi: “Bir hafta içinde elimizdeki tutsak devlet görevlilerini teslim etmeyi kararlaştırdık. Bu, Öcalan'ın talebidir. Bizden yana sürece giriş yapabilmek için önemli bir adım olacak. BDP heyeti veya başka siyasi partiler ya da ilgili STK'lar gelirlerse biz kendilerine teslim edebiliriz. Bu yönde teknik hazırlıklar yapılıyor.” BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, önceki gün rehineleri teslim almak için bir heyet hazırlığına başladıklarını, diğer partilerin de istemeleri halinde heyette yer alabileceklerini söylemişti. Ancak Meclis'te grubu bulunan partilerden bu yönde bir mesaj alınamadı. Öte yandan BDP'li milletvekillerinin Öcalan'la yaptığı görüşmenin sızmasıyla başlayan tartışmalara Kandil de katıldı. Konuyla ilgili BDP'ye 'soruşturma' talimatı vermediklerini belirten Karayılan, ancak bu durumu eleştirdiklerini söyledi. “Görüşme notlarının sızdırılmış olması konusunda görüşlerimizi bir eleştiri olarak ifade ettik. BDP kendi içinde bunu soruşturabilmeli diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber