TCDD personelinin hukuki statüsü değişiyor mu?

TCDD Taşımacılık şirketi kurulması hakkındaki tasarı 6 Mart 2013 tarihi itibariyle Meclise sevk edildi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Mart 2013 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TCDD personelinin hukuki statüsü değişiyor mu?

TASARININ GENEL AMACI

- Tasarı ile temel olarak, demiryolu altyapı ve tren işletmecilerinin 2 ayrı tüzel kişilik tarafından yapılmasının hukuki alt yapısı oluşturulmaktadır. Yeni yapıda TCDD demiryolu alt yapısı işletmecisi, TCDD Taşımacılık A.Ş. tren işletmeciliği yapacaktır.

- Ayrıca tasarıyla, kamu tüzel kişileri ile ticaret siciline kayıtlı anonim şirketlerin demiryolu altyapı işletmeciliği ve tren işletmeciliği yapmasına imkân sağlanmaktadır.

- Tasarıda hem TCDD'nin hem de TCDD Taşımacılık A.Ş.'nin hukuki yapısı değiştirilmemektedir. Her iki kuruluşun da 233 sayılı KHK'ya tabi olduğu belirtilmektedir.

PERSONEL YAPISI DEĞİŞTİRİLMİYOR

TCDD şuan tren işletmeciliği bölümünde çalışanlar TCDD Taşımacılık A.Ş.'ye devredilecektir.

TCDD taşımacılık A.Ş.'de 1 Genel müdürü, 3 genel müdür yardımcısı, 8 daire başkanı olmak üzere 15 kişilik üst yönetim kadrosu ihdas edilmektedir.

Hem TCDD hem de TCDD Taşımacılık A.Ş.'de personelin statüsüyle ilgili bir değişiklik yapılmamaktadır.

TCDD Taşımacılık şirketi kurulması hakkındaki tasarının tam metni

TCDD PERSONELİNDEN EMEKLİ OLACAKLARA FAZLA İKRAMİYE

TCDD'de şuan çalışmakta olan memur ve sözleşmeli personelden emekliliği hak edenlere emekli olmaları durumunda ikramiyelerini zamlı olarak almaları imkanı getirilmektedir. İlgili düzenleme şu şekildedir:

TCDD'de istihdam edilen 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) ve (II) sayılı cetvele tabi personelden emekli aylığı bağlanmasına hak kazanmış olanlardan bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir ay içinde emeklilik başvurusunda bulunanların emekli ikramiyeleri, bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla;

a) Yaş haddinden emekliliğine bir yıldan daha az süre kalanlar hariç olmak üzere, yaş haddinden emekliliğine en fazla üç yıl kalanlar için yüzde 25,
b) Yaş haddinden emekliliğine üç yıldan fazla beş yıldan az kalanlar için yüzde 30,
c) Yaş haddinden emekliliğine beş yıl ve daha fazla kalanlar için yüzde 40, fazlasıyla ödenir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber