Sahte çürük raporu davasında mektup krizi

"Sahte çürük raporu" davasında mahkeme heyetinin cemaat üyesi olduğuna ilişkin kendisine bir mektup ulaştığını belirten Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, reddi heyet talebinde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Mart 2013 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mektupta ve mahkemeye verilen dilekçede Mahkeme Başkanı Metin Özçelik'in adının Murat Özçelik olarak yazılması dikkat çekti.

Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 17 sanığın yargılandığı "Sahte çürük raporu" davasına devam edildi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada, 'Balyoz' davasında 16 yıl hapisle cezalandırılan Ahmet Zeki Üçok'un da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık hazır bulundu. Duruşmanın başlamasının ardından söz alan Üçok, askeri savcılık görevindeyken Kayseri'de bir soruşturma yürüttüğünü belirtti. Kayseri'de cemaat üyesi olduğu belirtilen 3 astsubay ile ilgili soruşturma yürüttüğünü dile getiren Üçok, "Ancak bu askerlere işkence yaptığım gerekçesiyle ben yargılandım. İşkence yapmadığıma dair birçok kurumdan rapor olmasına rağmen ceza aldım" dedi.

Pazar günü Ankara Oran'daki eşinin oturduğu askeri lojmanlarda bulunan evin posta kutusuna ihbar mektubu bırakıldığını belirten Üçok, "Eşim mektubu salı günü yaptığımız görüşmede bana getirdi. Mektubun altında Abdullah Genç diye bir isim var. Mektupta 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki hakimlerin cemaat üyesi olduğu, bu nedenle sizlerin tarafsız olamayacağını yazmış. Siz cemaat üyesiyseniz tarafsız olamazsınız. Cemaat ile aramızda ciddi bir husumet var. Bu nedenle reddi heyet talebinde bulunuyorum" diye konuştu.

Üçok'un ardından söz alan avukat Serkan Günel, "Bir mektup ile sizlerin cemaate üye olduğu yönünde kanaat sahibi olamam. Ama 5 yıldır isimsiz ihbar mektupları ile kimlerin hayatının karardığı ortada. Günümüzde ihbar mektupları kanaat için yeterli. Bu nedenle reddi heyet talebinde bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Mahkemeye verilen ihbar mektubunda Metin Özçelik olan mahkeme başkanının adının Murat Özçelik olarak yazıldığı görüldü. Mahkeme, bu talebi reddederek duruşmayı erteledi. Mahkeme, kim tarafından yazıldığı dahi belli olmayan mektuptaki iddiaların hakimin tarafsızlığını şüpheye düşürecek delil niteliği taşımadığını kaydetti. Karar aşamasında böyle bir talebin yapılmış olmasının ise yargılamayı uzatma amacı taşıdığı belirtildi.

Kararı okumadan önce kısa bir konuşma yapacağını belirten Mahkeme Başkanı Özçelik, "İhbar mektubunda adım Murat diye yazıyor ve siz de mahkemeye sunduğunuz reddi heyet dilekçesinde adımı sürekli Murat diye yazmışsınız. Benim adım Murat değil Metin. Kaç yıldır burada yargılama yapıyoruz, hala adımı öğrenememişsiniz. Size teessüf ediyorum" dedi. Bu sözlere Üçok, "Haklısınız ama 4, 18, 25 Ocak'ta 1, 22 Şubat ve 2 Mart'ta duruşmalara girdim. Bugün de duruşmadayım" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber