İnegöl'de çöpler sanat oluyor

İnegöl Belediyesi çocuklar için ‘Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi’ kuruyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İnegöl'de çöpler sanat oluyor

Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, evdeki çöplerin artık çöpe değil, çocukların sihirli elleriyle süs eşyası ve bibloya dönüşeceğini söyledi. Proje hakkında bilgi veren Şahin, çocukların sanatsal yönlerini geliştirmek, el becerilerine katkıda bulunmak ve geri dönüşüm konusunda bilinçlenmelerini sağlamak adına böyle bir projeyi başlattıklarını bildirdi. Şahin, ayrıca kurs için Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi'nde kayıt alınmaya başladığını ve 14 Mart 2013 tarihinde kayıtların sona ereceğini belirtti.

Şahin, İnegöl Belediyesi olarak birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını kaydederek, “Çocuklar İçin Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi projesini hayata geçiriyoruz. Bu proje ile çöpe gitme ihtimali olan; pet şişe, cd, kullanılmış kağıt, karton ve benzeri birçok malzeme ile çocuklarımıza çeşitli süs eşyaları, saksılar, mumluklar, abajurlar yaptıracağız. Bu proje ile çocuklarımıza geri dönüşüm şuuru aşılamak, büyüklere örnek olacak çalışmalara imza atmalarını sağlamak istiyoruz” diyerek, sanat atölyesine 1. 2. ve 3. sınıfta okuyan tüm öğrencilerin katılacağını söyledi.

Gülhan Şahin, bu projeye katılmanın ücretsiz olduğunu, Geri Dönüşüm Sanat Atölyesi'ne katılan çocuklarla aynı zamanda İnegöl Belediyesi Çocuk Kulübü de kuracaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber