Gül: Silahın bırakılması sürecin samimiyetidir

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsveç'e yapacağı resmi ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı gerçekleştirdi. Gül, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mart 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

PKK'nın elinde olan 7 kamu görevlisinin serbest bırakılma tartışmalarını değerlendiren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Samimi gayretler ve niyetler gayet açık. Şimdi karşı tarafın da samimiyetini göstermesi gerekir. Bunun için dikkat edilmesi gereken hususlar var. Öncelikle silahın bırakılması, bu sürecin herhangi bir propaganda alanına çevrilmemesi ve psikolojik faaliyetlerin bu süreç içinde yapılmaması. Bütün bunlar karşı tarafın samimiyetini test edici unsurlar olacaktır'' dedi.

Yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin konuşan Gül, "Ümit ederim ki bir uzlaşma söz konusu olur. Önemli olan Türkiye'nin gelişmiş demokrasilerin bütün niteliklerini taşıyan bir anayasaya sahip olmasıdır'' dedi.

4. yargı paketi eleştirilerine değerlendiren Gül, "Komisyona yeni sevk edildi. Komisyonda tartışılacak. Oralarda değişikliğe uğrayabilir. Kelimesi Kelimesine çıkacak diye birşey yoktur" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber