İzmir'de 5 bin kişiye yeni istihdam alanı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2005 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İZMİRGAZ arasında bugün imzalanan protokol uyarınca, İzmir'de doğalgaz alanında çalışacak ara teknik eleman eğitimleri başlıyor.

"Doğal Gaz Piyasası Sertifikalandırma Yönetmeliği Kapsamında Doğal Gaz ve Sıhhi Tesisatçılık ile Çelik Boru ve Polietilen Boru Kaynakçılık Belgelendirme Kursları İşbirliği Protokolü" imza töreninde konuşan MMO İzmir Şube Başkanı Doğan Albayrak, eğitimlerin Makine Mühendisleri Odası koordinasyonunda yürütüleceğini belirterek, "Teorik eğitimler odamızın Tepekule Eğitim Merkezi'nde, uygulamalı eğitimler ise yine odamız uzmanları ve İzmir Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri tarafından çıraklık eğitim merkezinde verilecektir. İzmir'de doğalgaz firmalarında çalışmak isteyen başta tesisatçılar, teknik-endüstri meslek liseleri ve meslek yüksek okulları mezunları olmak üzere tüm ara teknik elemanlar bu kurslara katılarak belge almaları gerekmektedir. Kurs sonunda yüzde 70 başarı ortalamasını tutturan elemanlara yeterlilik (ustalık) belgesi verilecektir. Kurslar 19 Aralık 2005 tarihinden itibaren başlayacaktır. İlgilerin Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi'ne kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bilgi almak için ise 444 86 66 / 131 numaralı telefonu arayabilirler" dedi.

İZMİRGAZ Genel Müdürü Birol Ensari de, firma olarak öncelikle doğalgazın kaliteli ve güvenli kullanımına önem verdiklerini söyledi. Başvuran firmalardan henüz yüzde 5'inin yeterlilik belgesi alabildiğini belirten Ensari, firmalardan çalıştırdıkları elemanlar için bu kurslara katılarak belge almış olma şartını arayacaklarını bildirdi. Ensari, İzmir'de doğalgaz sektöründe 5 bini aşkın ara teknik elemanın eğitim alarak sertifikalandırılacağını, bunun da hem kalite hem de istihdam ve insan kaynakları açısından çok önemli bir rakam olduğunu söyledi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ise, bu protokolle sanayi ve milli eğitim işbirliğinin güzel bir örneğini ortaya koyduklarını belirterek, böylesi yeni teknik bir konuda oda ile eğitim işbirliğinin sağlıklı ve daha verimli olacağına inandığını söyledi. Kurs fiyatlarının da çok ucuz belirlendiğine dikkat çeken Aydoğan, böylece hem halka hem de teknik lise mezunlarına önemli bir istihdam alanı açılacağını kaydetti. Aydoğan, bu çalışmanın amacının İzmir'de doğalgazın güvenli ve verimli kullanımını sağlamak, ayrıca halka ve teknik lise mezunlarına yeni bir iş alanı yaratmak olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber