Çelik: Kırsal kesime taşımalı okul sistemini getireceğiz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Aralık 2005 22:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Eğitime Yüzde Yüz Destek" kampanyası kapsamında yapılan okulların açılışını yapmak üzere Mardin'e gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, kırsal kesime taşımalı eğitim sisteminden dolayı okulları kapalı durumdaki köylere taşımalı okul modelini getireceklerini söyledi.

İki gün Mardin'de kalacak olan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Milliyet Gazetesi tarafından yaptırılan 100 kişilik kız yurdunun açılışı ile Mazıdağı İlçesi'ne bağlı Yeşilköy'de, 2 derslikli Çağdaş Yaşam Haldun Dabas Örnek İlköğretim Okulu ve Ömerli İlçesi'nde hayırsever iş adamı Mehmet Kavak'ın kendi adına yaptırdığı 14 derslikli lisenin açılışını yaptı.

Açılış törenlerinde yaptığı konuşmasında Bakan Çelik, eğitim sezonu öncesi 3 bin köy okulunu onararak yeniden hizmete açtıklarını belirterek, kırsal kesime taşımalı eğitim sisteminden dolayı okulları kapalı durumdaki köylere taşımalı okul modelini getireceklerini ifade etti. Kırsal kesim başta olmak üzere birçok bölgede derslik konusunda sıkıntı yaşandığını dikkat çeken Bakan Çelik, "Bu sıkıntının önüne 'Taşınabilir Okul Modeli' ile çözüm bulmaya çalışıyoruz. Nüfus hareketliliği bazı bölgelerde sıkıntı yaratıyor. Bu hareketlilik nedeniyle ne kadar okul yaparsanız yapın, bu talebi yüzde yüz karşılamak mümkün olmaz. Taşınabilir Okul Modeli'nin ilkini Ankara'da yaptık. Kısa süre sonra 120 okulun ihalesini yapacağız. Bu okullar eksi 50 ile artı 50 sıcaklık derecelerine dayanıklı iyi izole edilmiştir. 10 kez sökülüp başka yere taşıdığınızda deforme olmayan bir okul tipidir. Maliyeti de diğer okulların altındadır. En kısa zamanda kırsal kesimdeki vatandaşların hizmetine sunacağız. Mardin'de tüm okullara bilgisayar sınıfı açacağız ve bunun için tüm bilgisayarları da satın aldık" dedi.

Köy okullarının tekrar açılmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Milli Eğitim Bakanı Çelik, taşımalı eğitim nedeniyle, kapalı durumdaki 3 bine yakın köy okulunu onararak yeniden hizmete açtıklarını ve taşımalı eğitim kapsamında olan köylerdeki mevcut kapalı okulları anaokuluna dönüştürmek için çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi.

Akşam yemeğini Ömerli YİBO'da öğrencilerle birlikte yiyen Bakan Çelik, bir süre öğrencilerle birlikte sohbet etti. Mardin Valisi Temel Koçaklar da Mardin'in eğitim sorununun çözülmesi için başlattıkları çalışmalara sivil toplum kuruluşları ile hayırseverlerin büyük destek verdiğini ifade ederek, son bir yıl içinde 40 trilyon lira destek sağlandığını ve 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' ile Mardin'de 9 bin 183 kız çocuğunun okula kazandırıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber