Cilvegözü'ndeki patlamanın sanıkları yakalandı/ Video

Hatay Emniyet Mùdürlüğü tarafından yapılan operasyonda Cilvegözü sınır kapısındaki patlamanın zanlıları yakalandı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Mart 2013 13:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay/Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısında, 11 Şubat 2013 tarihinde kanlı bir terör eylemi gerçekleştirilmiştir. Bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen terör eyleminde (14) kişi hayatını kaybetmiş (4'ü Türk vatandaşı), (26) kişi yaralanmış ve (20) araç hasar görmüştür.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından, diğer güvenlik birimlerimiz ile koordineli olarak gerçekleştirilen çok yönlü çalışmalar neticesinde;

Patlayan araçta 3 şahsın bulunduğu, bu şahıslardan 2'sinin araçtan inerek Suriye'ye geri döndüğü, 1 şahsın ise ülkemize giriş yaptığı anlaşılmış, ülkemize giriş yapan şahsın da kısa bir süre sonra Yayladağı sınır kapısından çıkış yaptığı görülmüştür. Yapılan istihbari çalışmalar neticesinde bu şahısların kimlik bilgileri tespit edilmiştir.

Sürdürülen çalışmalar sonucu elde edilen istihbari ve adli bilgiler doğrultusunda 7 Mart'ta operasyon başlatılmış, 8-9 Mart'ta sürdürülen operasyonlarda terörist eylemi organize eden ve patlayan aracı olay yerine getiren 2 şahsın da aralarında bulunduğu toplam 8 şahıs gözaltına alınmıştır.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilen 8 şahıstan 5'i tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.

Gözaltına alınan 8 kişiden 5'i Suriye, 3'ü Türk vatandaşı, tutuklamaya sevk edilen 5 kişiden 4'ü Suriye 1'i ise Türk vatandaşıdır.

İçişleri Bakanı Muammer Güler'den açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler, sınır kapısındaki patlama ile ilgili olarak 4'ü Suriye uyruklu 5 kişinin mahkemeye sevk edildiğini, zanlıların Suriye istihbaratı ve ordusu ile bağlantıları bulunduğunun tespit edildiğini bildirdi.


*Cilvegözü Sınır Kapısı'nda patlama: 14 ölü/ Video


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber