Kaçak elektrik kullanalar MEMUR olamayacak

Haber Giriş : 08 Aralık 2005 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçak elektrik kullananlara ağır cezalar geldi. Suçu sabit görülenlere 3 yıla kadar ağır hapis cezası verilmesi öngörülürken; kaçak elektrik kullanan üniversite öğrencileri de, devlet dairelerinde görev alamayacaklar.

Türkiye genelinde yüzde 8 olan kaçak elektrik kullanımı Doğu'da yüzde 30 civarında. Bu oranın her yıl tırmandığına dikkat çeken Erzurum Tedaş Müessese Müdürü Adnan Taşkesenli, yeniden yapılandırılan cezalarla bu oranın bir yıl içinde yüzde 25'lere düştüğünü söyledi. Taşkesenli, TCK'da yüz kızartıcı ve nitelikli suçlar kapsamına alınan kaçak elektrik kullanımının caydırıcı hale geldiğini belirtti.

Doğu Anadolu bölgesinde özelikle büyük kentlerdeki üniversite öğrencilerinin kaçak elektrik kullandığını hatırlatan Taşkesenli, ?Yeni yasa çok ağır şartlar içeriyor. Bu yasadan en çok hali hazırda memuriyet görevinde bulunan kişiler ve öğrenciler etkilenecek. Kaçak elektrik kullandığı sabit görülen kişiler, hiçbir devlet dairesinde görev alamayacak. Biz bastırdığımız broşürlerle durumu aktarmaya çalışıyoruz? dedi.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber