Ahlat gezi ekibi bahar yürüyüşüne başladı

Bitlis’in Ahlat ilçesinde bir araya gelerek doğa yürüyüşü düzenleyen Selçuklu Gezi Ekibi, bu haftaki doğa yürüyüşlerini Abdurrahman Gazi Türbesi’nde okudukları dualarla başladılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ahlat gezi ekibi bahar yürüyüşüne başladı

Hemen hemen her hafta çeşitli etkinliklerle bir araya gelen ekip, kent merkezinden başlattıkları yürüyüşü Abdurrahman Gazi, Şehitlik ve Van Gölü sahillerinde sürdürdü. Tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen ilçede yaptıkları faaliyetler hem spor hem de ilçe tanıtımına önemli katkı sağlıyor. Gezi ekibi yapmış olduğu faaliyetlerle sık sık adından söz ettirirken, birçok kamu ve özel müteşebbislerin etkinliklerinde ise gönüllü rehberlik görevini de üstleniyor.

Ahlatlı doğaseverler, bu hafta ise yaklaşık 15 kilometrelik bir yürüyüş düzenledi. Doğaseverler, her mevsimde bu tür etkinlikleri sık sık yaptıklarını belirterek, herkesin bu güzellikleri görerek, gezerek yaşadığı kenti daha da iyi tanıyabileceğini söyledi. Doğaseverler Grup Başkan Vekili Hilmi Koç, havaların ısınmasıyla birlikte doğa yürüyüşlerine dualarla başladıklarını ifade ederek; "Yöremizin tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleri de çok. Bizler hem spor hem de gezi amaçlı yürüyüşlerimizi sürdürüyoruz. Kış aylarında bol bol kar yürüyüşü düzenledik. Havalar kısmen iyileşince bizde yürüyerek Abdurrahman Gazi Hazretleri'nin türbesine yürüyüş yaptık. Dualarımızın ardından bu kez de şehitliğe giderek şehitlerimizin ruhuna Fatihalar okuduk. Ardından Van Gölü sahillerimizde güzel bir yürüyüş gerçekleştirdik. Bu etkinliklerimizi ilçemizin yanı sıra çevre il ve ilçelerimizde de sürdürüyoruz. Kısacası üzerimizdeki yorgunluğu doğal gezilerimiz ile attık. Gezilerimiz periyodik olarak devam edecek. Yöremizin bu şirin ilçesindeki güzellikleri herkesin görmesini istiyoruz. Hafta sonu yorgunluğunu atmak isteyenlerin ekibimize katılmasını öneriyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber