Babasını öldürdüğü iddia edilen gence 11 yıl hapis

Adana'da, annesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle babasını öldürdüğü iddia edilen genç, 11 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babasını öldürdüğü iddia edilen gence 11 yıl hapis

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 22 Temmuz 2012'de merkez Seyhan ilçesine bağlı Narlıca Mahallesi'nde, bir apartmanda kapıcılık yapan babası Bülent G'yi, annesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürdüğü iddia edilen M.G. (17) ile annesi E.H hazır bulundu.

Lise öğrencisi M.G, karar duruşmasındaki ifadesinde, gece uyuduğu sırada annesinin yardım istediğini duyduğunu belirterek "Babamın annemi dövdüğünü gördüm. Önce kapı önüne konulan tahta parçasını başına vurdum. Annemi dövmeye devam etti. Belindeki bıçağı çıkarmaya çalışınca mutfaktan bıçak aldım. Amacım annemi öldürmesine engel olmaktı. Bize ne kadar kötülük yapsa da kendisini seviyordum, pişmanım" dedi.

Tanık olarak dinlenen anne E.H, Bülent G'nin oğluna da şiddet uyguladığını savunarak olay günü oğlunun kendisini koruduğunu belirtti.

Bülent G'nin annesi Kamile G. ise, cinayeti torunu M.G'nin tek başına işleyemeyeceğini ileri sürdü.

Savunmaların ardından, mahkeme heyeti tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan istenen otopsi raporu okundu. Kurumun hazırladığı rapora göre Bülent G'nin vücudunda 46 bıçak darbesi tespit edildiği kaydedildi.

Cinayet zanlısı M.G'ye babasını öldürmek suçundan önce ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası veren mahkeme heyeti, daha sonra, 'iyi hal', 'haksız tahrik' ve sanığın 18 yaşından küçük olmasından dolayı cezayı 11 yıl 8 aya indirdi.

Mahkeme heyeti, ayrıca Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapora göre, "çocuk yaştaki sanığın tek başına 46 bıçak vuramayacağına" kanaat getirerek, sanığın annesi E.H, dayısı A.H. ve anneannesi Y.Ö. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

-Olay-

Eşinden sürekli şiddet gördüğü gerekçesiyle 2009 yılında ayrılan E.H, bir süre sonra tekrar barıştığı Bülent G. tarafından darp edilmiş, 17 yaşındaki M.G'nin ise babası Bülent G'yi, annesini darp ettiği sırada mutfaktan aldığı bıçakla yaraladığı iddia edilmişti. Ambulansla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan Bülent G, 9 gün sonra hastanede hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber