Konya'daki hemşire cinayetine müebbet hapis

Konya'da iki çocuk annesi hemşirenin öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklardan biri tasarlayarak adam öldürmeden müebbet, diğer sanık ise suça iştirakten 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Mart 2013 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konya'daki hemşire cinayetine müebbet hapis

Konya'da iki çocuk annesi hemşirenin öldürülmesiyle ilgili yargılanan sanıklardan biri tasarlayarak adam öldürmeden müebbet, diğer sanık ise suça iştirakten 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen cinayet duruşmasına tutuklu sanıklar Yusuf Gürle (28) ve Tahsin Koçak ile taraf avukatları, öldürülen hemşire Durdane Duran'ın yakınları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı mütalaasında, sanık Yusuf Gürle ile öldürülen Durdane Duran'ın birlikte yaşadıklarını ve iki çocuklarının bulunduğunu söyledi.

Durdane Duran'ın sanık tarafından şiddet görmesi üzerine evi terk ettiğini ifade eden savcı, ancak Yusuf Gürle'nin sürekli tekrar birleşme teklifinde bulunduğunu belirtti.

Duran'ın, birleşme teklifini geri çevirdiğini anlatan savcı, şunları kaydetti:

"Olay günü her iki sanık, tanıdıkları vasıtasıyla Durdane Duran ile belirlenen yerde buluştu. Duran, birleşme teklifini tekrar kabul etmeyince Gürle, araçtaki beze sarılı tüfeği Koçak vasıtasıyla alarak yakın mesafeden ateş etti. Gürle, Durdane Duran'ı öldürdü. Olay yerindeki bir kişiyi de tüfeğin dipçiğiyle yaraladı."

Savcı, Yusuf Gürle ve Tahsin Koçak hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.

Bunun üzerine son sözü sorulan sanıklardan Yusuf Gürle, "Olayın bu noktaya kadar gelmesini istemezdim" dedi.

Mahkeme heyeti Gürle'ye tasarlayarak adam öldürmeden müebbet, yaralamadan ise 5 ay hapis cezası verdi.

Diğer sanık Koçak ise suça iştirakten 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

-Olayın geçmişi

Ayrıldığı iki çocuğunun babası Yusuf Gürle ile 20 Eylül 2011'de merkez Selçuklu ilçesi Akıncılar Mahallesi Akıncılar Park'ta buluşan Durdane Duran, çıkan tartışmada av tüfeğiyle vurulmuştu. Duran, hastanede hayatını kaybetmiş, Gürle de İzmir'de polisin düzenlediği operasyonla yakalanmıştı. Olayla ilgili Tahsin Koçak da gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber