Terkedilen bebek devlet korumasında

Manisa'nın Salihli İlçesi'nde bir çöp konteynerinin yanına bırakılan ve donmak üzereyken son anda bulunan yeni doğmuş kız bebek, Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Mart 2013 20:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Terkedilen bebek devlet korumasında

Çok sayıda ailenin, bebeği evlatlık almak için hastaneyi aradığı öğrenildi.

Salihli İlçesi'nde huzurevi yakınındaki çöp konteynerinin yanına bırakılan ve donmak üzereyken Salihli Devlet Hastanesi'nde görevli özel güvenlik görevlisi Saffet Ergün tarafından bulunan kız Bebek, devlet koruması altına alındı. Salihli Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Gürsoy, "Bebeğin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde gerekli tedavisi yapıldı ve sağlığına kavuştu. Bugün Manisa'dan gelen ekip, bebeği Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne götürmek üzere bizden teslim aldı. Minik yavrunun olayı basında geniş yer bulunca çok sayıda aile çocuğa sahip çıkmak için Devlet Hastanesi'ni aradı. Salihli halkı adeta minik yavruya sahip çıkmak için seferber oldu. Biz de hastanemizi arayan vatandaşlarımıza prosedürün bu şekilde olmadığını ifade ederek teşekkür ettik" dedi.

POLİSİN ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise bebeği ölüme terk eden kişi ya da kişilerin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor. Polis, bebeğin bırakıldığı bölgeye yakın yerde yalnızca bir güvenlik kamerası bulunduğunu, bu kameraya ait görüntülerin incelendiğini ancak bebeği bırakan kişi ya da kişilerin görüntülerde yer almadığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber