TBMM'de ilk halk günü

TBMM'de ilk Halk Günü bugün yapıldı. Seyranbağları Huzurevi, Gaziler ve öğrenci gruplarının yer aldığı ziyaretçiler TBMM Genel Kurul Salonu'nu ve TBMM şeref girişini gezdiler.TBMM'ye gelen ziyaretçi grubu, ziyaretçi kabul salonunda TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ali Özer ve idari teşkilat tarafından karşılandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Mart 2013 17:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de ilk halk günü

TBMM'de ilk Halk Günü bugün yapıldı. Seyranbağları Huzurevi, Gaziler ve öğrenci gruplarının yer aldığı ziyaretçiler TBMM Genel Kurul Salonu'nu ve TBMM şeref girişini gezdiler.

TBMM'ye gelen ziyaretçi grubu, ziyaretçi kabul salonunda TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Ali Özer ve idari teşkilat tarafından karşılandı.

İlk halk gününe çocuklarıyla birlikte katılan Dr. İrfan Neziroğlu, gazilerle bir süre sohbet ettikten sonra gelen ziyaretçilerle tek tek görüşerek her birine çiçek verdi.

TBMM Halk Günü kapsamında, ziyaretçi kabul salonunun ardından ilk durak Genel Kurul Salonu oldu. Genel Kurul Salonu'nda TBMM rehberleri tarafından TBMM Genel Kurul Salonu hakkında bilgiler verildi. Genel Kurul Salonu'nda bulunan 16 avizenin 16 Türk devletini temsil ettiği, Milletvekili kürsüsünün önündeki çiçeklerin de Atatürk çiçekleri olduğu bilgisini veren TBMM rehberleri, ziyaretçilere salon yerleşiminin açıklamasını yaptıktan sonra yasama faaliyetleri ile ilgili kısa bilgiler verdi.

Seyranbağları Huzurevi'nden gelen ziyaretçiler başta olmak üzere, tüm ziyaretçiler TBMM ve özellikle Genel Kurul Salonu'nu görmekten dolayı mutluluklarını ifade ettiler.

Ziyaretçilere, Genel Kurul Salonu'ndan ayrılmadan önce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in imzaladığı "Ziyaret Beratı" takdim edildi.

Genel Kurul Salonu'ndan sonra şeref girişine gelen ziyaretçiler burada TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu ve idari teşkilat ile birlikte fotoğraf çektirip TBMM'den ayrıldılar.

TBMM Halk Günleri her cumartesi saat 11:00-16:00 saatleri arasında yapılacak. TBMM'yi ziyaret etmek isteyen konuklar herhangi bir randevuya gereksinim duymadan TBMM Dikmen Kapısı'ndan giriş yaptıktan sonra her saat başı oluşturulacak gruplar halinde ve rehberler eşliğinde TBMM'yi gezebilecekler. Yaklaşık bir saat sürecek olan program sonunda ziyaretçiler şeref kapısı önünde ve Atatürk anıtının önünde fotoğraf çektirebilecekler.


İlk olarak Seyranbağları Huzurevi, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nden vatandaşlar ile Manisa Akhisar Anadolu Öğretmen Lisesi'nden bir grup öğrenci rehber eşliğinde Meclis'i gezdi. Ziyaretçilere TBMM Genel Kurul salonunda yetkililer tarafından Meclis hakkında bilgi verildi.

Daha sonra TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu yaptığı konuşmada, bugün Meclis'te ilk defa ''halk günü'' uygulamasını başlattıklarını belirtti.

''Halk günü'' uygulamasıyla sadece Meclis'i gezme amaçlı gelmek isteyenlere yönelik bir program hazırladıklarını ifade eden Neziroğlu, şunları kaydetti:

''Onun için de Cumartesi günleri sabah 11.00'den 16.00'ya kadar her saat başı Dikmen kapısına gelen vatandaşlarımız için rehber eşliğinde turlar düzenledik. Önceden rezervasyon yaptırmaya, aramaya da gerek yok. Cumartesi günü Dikmen kapısına gelen bütün vatandaşlarımız 11.00'den itibaren gruplar halinde önceden bir randevu almasına gerek kalmadan Meclisimizi gezme fırsatı bulacak.''

Sevindik

Seyranbağları Huzurevi'nden gelen yaşlı vatandaşlardan bazıları ağlayıp, sorunlarını anlatırken, bazıları da kendileri için böyle bir program düzenlenmesine çok sevindiklerini dile getirdi.

''Halk günü'' uygulaması

''Halk günü'' uygulamasıyla, ''millet iradesinin tecelli ettiği, temsil edildiği en yüce çatı olan Meclis'i vatandaşların ziyaret etmesi, tanıması ve TBMM hakkında daha fazla bilgi edinmesi'' amaçlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber