Erzincan'daki okullarda deprem tedbirleri alınıyor

Erzincan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hayata geçirdiği "Deprem Önemli, Biz Önemliyiz" projesi kapsamında okullarda, sınıflara yönelik çalışmalarla deprem tedbirleri alınıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Mart 2013 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Erzincan'daki okullarda deprem tedbirleri alınıyor

Hayat kurtaran deprem önlemleri olarak nitelendirilen çalışmalar sayesinde öğrencilere de deprem bilinci aşılanıyor.

Bu eğitim yılında hayata geçirilen projede 34 okulda çalışma yapılması planlanırken şu ana kadar 22'sinde çalışmalar tamamlandı. Yapısal olmayan, tehditlerin azaltılmasına yönelik çalışmalar kapsamında Fatih İlkokulu'nda uygulama yapıldı. Temel Afet Bilinci formatörü Oğuz Kürşat Onay tarafından öğrencilere deprem anlatıldıktan sonra sınıfta bulunan ve yapısal olmayan tehditler statüsündeki dolap, pano, lamba gibi malzemeler, silikon ve askı aparatlarıyla duvarlara sabitlendi. Şu ana kadar 22 okulda çalışmalar tamamlandı, 359 öğretmene okul acil afet yönetimi eğitimi verildi, 7 bin 338 öğrenciye deprem bilinci anlatıldı. Yapısal olmayan tehditlere karşı il genelinde 343 sınıfta bin 72 çerçeve, 609 dolap, 61 pano ve 846 lamba, güvenli hale getirildi. Çalışmaların yıl sonuna kadar 34 okulda tamamlanması hedefleniyor. Projenin diğer bir amacı ise öğrencilerin, okulda öğrendiklerini evlerine de yansıtarak deprem tedbiri almaları.

13 derslikli ve 212 öğrencinin öğrenim gördüğü Fatih İlkokulu'nda çalışmalarını sürdüren formatör Onay, yaptığı açıklamada, "Bu çalışmaları daha çok öğrencilerin yanında yaparak, yaşayarak öğrenme modeliyle evlerinde de ailelerine göstermelerini amaçladık. Erzincan, depremlerle çok büyük acılar yaşamış bir şehir. Bizim için okullarda bu işin yapılması kadar evlerde de uygulanması çok önemli." dedi. Uygulamayı merakla seyreden öğrenciler, ailelerine söyleyerek evlerinde de bu tarz eşyaların sabitlenmesi için isteyeceklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber